Ekonomija

Mihajlović: Aerodrom u Nišu beleži gubitak na početku godine, “eksperti” nanose štetu

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je danas da takozvani “eksperti” koji govore da se aerodom u Nišu “otima” nanose štetu i gradu i državi.

“Projekcija je bila da aerodrom početkom ove godine ima prihod od 2,5 miliona dinara, ali je pokazao gubitke”, kazala je Mihajlović i istakla da aerodrom u Nišu ne može da funkcioniše bez zajedničkog rada države i Grada Niša.

Ona je istakla da je niški aerodrom imao svojevremeno 1.000 putnika, a krenuo je da se razvija kada su grad i država počeli da ulažu u njega.

“Vlada je uložila u aerodrom u Nišu preko devet miliona evra. Za narednu godinu su predvidjene nove investicije”, rekla je Mihajlović prilikom obiliska gradilišta autoputa na istočnom kraku Koridora 10, na deonici Bancarevo – Crvena reka

Da podsetimo krajnji rok da se održi sednica Skupštine grada Niša, na kojoj bi jedna od tački dnevnog reda trebalo da bude odluka o besplatnom ustupanju državi osnivačkih i vlasničkih prava Aerodroma „Konstantin Veliki“, je 23. jun. Prema navodima pojedinih odbornika ona bi mogla da bude održana u petak 22. juna. Zvanične potvrde nema, a ukoliko se sednica ne održi do tog roka gradu Nišu sledi prinudna uprava.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com