Društvo

Sastanak s EPS-om, EDS-om i predstavnicima naselja „12. februar“ o mogućim rešenjima za ponovno priključenje na mrežu

Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović, razgovarala je danas sa predstavnicima građana naselja „12. februar,  pokreta „Opre Roma“, „Elektroprivrede Srbije“, „Elektrodistribucije Srbije“ i grada Niša o pronalaženju rešenja za ponovno priključenje 24 domaćinstva na mrežu.

„Potrebno je da pronađemo održivo rešenje i da najpre utvrdimo tačan broj domaćinstava, odnosno broj mernih mesta koja su isključena sa mreže zbog neovlašćene potrošnje i dugovanja. Takođe, da ustanovimo zajedno, EPS, EDS, grad Niš, naravno tu je i Ministarstvo, koji je ukupan iznos koji domaćinstva duguju i da učinimo sve što je u našoj nadležnosti da dođemo do rešenja koje je u skladu sa zakonom“, rekla je Mihajlovićeva.

Foto: FB nalog potpredsednice Vlade Zorane Mihajlović

Na sastanku je dogovoreno da se razgovori o mogućem rešenju nastave kada se utvrde precizni podaci o broju domaćinstava u niškom naselju „12. februar“ i iznos starih dugovanja, saopšteno je na fejsbuk profilu potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović.

Podsetimo, 24. porodice iz naselja 12. februar već pet meseci žive bez struje. Oni su više puta protestovali ispred Gradske kuće.

 

Stanovnici naselja 12. februar u Nišu nasilno ušli u Gradsku kuću, traže priključenje struje

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Ako vam je “održivo rešenje” da otpišete dugovanja, onda računajte na nas, koji imamo po dvadesetak hiljada penzije, da ne plaćamo račune.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com