Društvo

Mihajlović: Nemam još informacije o Grčiću, ludost je ako su prijave odbačene

Ministarka rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas u Nišu da nije dobila zvaničnu potvrdu da je tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu protiv bivšeg direktora “Elektroprivrede Srbije” (EPS) Milorada Grčića, ali kako je dodala, moguće je da je to slično onome “da žena poslednja sazna da je prevarena”.

Mihajlović je rekla da je informaciju o tome da je tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu videla u novinama.

“Ministarstvo rudarstva i energetike nije dobilo ni jedan zvanični papir iz tužilaštva da je odbačena prijava, a tačnije mi imao tri prijave protiv Grčića”, istakla je ona.

Kako je kazala, jedna prijava je Višem tužilaštvu u Beogradu zbog toga što je na nezakonit način vršio svoju funkciju v.d. direktora, druga prijava je Tužilaštvu za organizovani kriminal, zato što je neistinama i lažima pravio paniku i napravio petočasovni zastoj u proizvodnji koji je koštao 60 miliona dinara, a treća prijava je Tužilaštvu za organizovani kriminal za sve što se desilo u EPS-u decembru prošle godine, zboga je država bila na ivici kolapsa.

“Tužilaštvo je nezavisan organ. Čekam da dobijem zvaničnu informaciju o tome šta su odlučili pa da mogu da komentarišem. Jesam iznenadjena ako je tačno da je prijava odbačena. Zaista mislim da nema veze sa pravdom i zdravim razumom – to je ludost”, kaže Mihajlović.

Kako je kazala, istina je da danas plaćamo stotine miliona evra zbog lošeg upravljanja EPS-om.

“EPS je i noćas uvozio električnu energiju i dao za to 1,8 miliona evra. To radimo skoro svakog dana, a zima još nije došla.

Mihajlović je na kraju kazala da se nada da će dati rezultate to što je Ministarstvo rudarstva i energetike podnelo krivične prijave za nesreću u rudnika “Soko” u Sokobanji, jer, dodala je, postoje zaista neosporni dokazi za to. Ona je ukazala da ima još mnogo prijava koje su završile u Tužilaštvu, a na koje “nismo nikada dobili tačne odgovore šta se s tim desilo”.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com