DruštvoVirus Korona

Mariji Zekić uručena zlatna medelja za zasluge u borbi protiv kovida – Orden je nagrada za sve medicinske sestre

U znak zahvalnosti za bespoštednu borbu , istrajnost i zalaganje u dvanaestomesečnoj borbi protiv kovida, jedna od najvažnih državnih počasti, Sretenjska nagrada, Ukazom predsednika Srbije, Aleksandra Vučića i zvanično je uručena Mariji Zekić, medicinskoj sestri niškog Univerzitetskog kliničkog centra.

Marija, koja inače radi na Klinici za urologiju i čiji je muž, takođe odlikovan, posvetila je orden svim kolegama i koleginicama, sa kojima već godinu dana, pod skafanderima u borbi za živote obolelih, “deli i dobro i loše i pobede i poraze”.

Medaljama za zasluge u borbi protiv epidemije kovida, odlikovani su zdravstveni radnici širom Srbije, koji su punih godinu dana na prvoj liniji fronta u borbi protiv epidemije korona virusa, a koje su predstavnici zdravstvenih ustanova predložili, kao znak zahvalnosti na istrajnu borbu za ljudske živote. Među odlikovanima, kojima je medalje uručio predsednik Aleksandar Vučić, je bračni par Marija i Marko Zekić, koji od marta prošle godine rade u crvenoj zoni. Ona u Univerzitetskom kliničkom centru Niš, njen suprug u kovid ambulanti niškog Doma zdravlja.

Iako su na početku epidemije bili uplašeni, kako za svoje tako i za živote i zdravlje svojih najbližih, Marija ističe da nijednog trenutka nisu ni pomišljali da odustanu, te zbog toga, ovo važno odlikovanje koje je dobila, smatra nagradom svih sestara i kolega u najvećoj zdravstvenoj ustanovi južno od prestonice.

Za mene je ovo samo podstrek da nastavim dalje u istom i ako je moguće, još boljem i blistavijem svetlu svoj poziv. Zlatna medalja za zasluge, za mene je još veća obaveza, da budem odgovornija i predanija poslu, a dozivljavam je kao lični uspeh i uspeh svih medicinskih sestara i tehničara u UKC NIŠ, izjavila je Zekićka. – Htela bih da se zahvalim rukovodstvu UKC NIŠ, što se trudi da prepozna i podrži požrtvovanost i rad medicinskih sestara i tehničara na adekvatan način i što su moj uspeh i priznanje, doživeli kao lični, dodala je ona.

Sretenjski orden, odlikovanje Republike Srbije, koje se dodeljuje Ukazom predsednika RS povodom Dana državnosti, dodeljuje se za naročite zasluge u oblastima javnih, privrednih, kulturnih i prosvetnih, sportskih i humanitarnih delatnosti. Prvi put i za zasluge ove vrste, u vreme najteže krize u svetu.

Ponosna na svoju koleginicu Mariju, ali i na sve druge, glavna sestra UKC NIŠ, Sonjica Radić, istakla je da je biti junak našeg doba, heroj u vreme epidemije, velika čast i uspeh, kao i da nije nimalo lako biti u prvim redovima i na prvoj liniji fronta kada se o protivniku vrlo malo zna. Iz tog razloga, Radićka je htela i zvanično da se zahvali Mariji i svim kolegama i koleginicama.

 Hvala Vam što ste mnogo dali i živeli ne samo za sebe, nego za nas…Dati sebe struci, ne trazeći ništa zauzvrat, ugraditi svoje delo, žrtvovati se za struku i populaciju je najviše što neko može da uradi i zato vam nesebično hvala u ime svih nas. U ime svih medicinskih sestara UKC NIŠ i svoje lično ime jedno veliko HVALA, što ste na najsvetliji način opravdali poziv medicinske sestre i dali nam veliki zadatak da budemo još bolji i uspešniji u svom poslu, a u nadi da će naš poziv i trud i dalje biti adekvatno sagledan i nagrađen.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Nikad u zivotu Dom zdravlja i Jerkan ne bi predlozili Marka za bilo kakvu nagradu, pa oni njega ne mogu da smisle sto je uspeh Zekica veci od njihovog, vidite da ga niko nigde ne pominje dok se klinicki ponosi Marijom, obrukali su se u DZ itekako ali uspeh Zekica niko ne moze da oduzme i pokazali su da su iznad svih i ja im ovim putem cestitam.

  2. Nikad ali nikad Dom zdravlja ili Jerkan ne bi predlozili nikog drugog osim sebe za nagradu, a kamoli Marka koga ne podnose i to svi znaju, a kamoli sad jer je njegov, tj njihov uspeh veci od Jerkanovog. Pa vidite da ga nigde nema dok UKC promovise svog radnika i dici se njime a uprava DZ se posteno obrukala i to svi pricaju samo ne javno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com