Društvo

Kreće gradnja paraklisa u dvorištu Univerzitetskog kliničkog centra

U dvorištu Univerzitetskog kliničkog centra osvešten je prostor na kojem će narednog meseca krenuti gradnja paraklisa Živonosnog istočnika presvete Bogorodice.

Osveštajući prostor izmedju Klinike za kardiologiju i Klinike za nefrologiju vladika niški Arsenije rekao je da će već danas početi pripreme za izgradnju temelja budućeg grama, posvećenog Presvetoj Bogorodci, odnosno njenom Živosnom istočniku.

Foto: B.Lj.

On je kazao će hram će biti izgradjen u spomen na čudesni izvor Presvete Bogorodice u Carigradu na kome su mnogi dobijali isceljenje od duhovnih i telesnih bolesti.

Direktor UKC-a Zoran Perišić je podsetio da je projekat izgradnje paraklisa završen još 2019. godine i dodao da se nada će biti završen za dve ili tri godine. Perišić je rekao da su sredstva za gradnju obezbedjena preko donatora, ali da on nema informaciju o kom iznosu se radi.

Paraklis će imati 70 kvadrata, a zbog njegove gradnje, kako je rečeno danas, neće biti isečeno ni jedno stablo u dvorištu UKC-a.

Foto: B.Lj.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com