Zdravlje

Najsavremeniji ultrazvučni aparat Klinikama za dečije interne bolesti

Кlinika za dečije interne bolesti dobila je najsavremeniji ultrazvučni aparat VIVID T8 R4 od kompanije Johnson Electric. Donirani aparat čija je vrednost blizu šest miliona dinara, od izuzetnog je značaja za nesmetan rad i unapređenje Кlinike za dečije interne bolesti.

Donaciju je zvanično uručila delegacija kompanije Johnson Electric d.o.o. Niš na čelu sa direktorom operacija u Srbiji Sašom Mladenovićem.

„Drago mi je da smo uspeli da odgovorimo na zahtev gospodina Perišića i doniramo ultrazvučni aparat dečijoj klinici. Ovo je jedna od najvećih donacija koju smo realizovali u prethodnih osam godina i posebno nam je drago što je namenjena Dečijoj klinici. Sigurni smo da će naša deca , njihovi roditelji i zdravstveni radnici imati veliku korist od njega. Кao kompanija koja već osam godina posluje u Nišu, trudimo se da maksimalno uzmemo učešće u razvoju lokalne zajednice“, istakao je Saša Mladenović direktor operacija Johnson Electric d.o.o. Niš

Prof.dr Ljiljana Pejčić rukovodilac Кlinike za dečije interne bolesti potsetila je na činjenicu da iako je savremena medicina vezana isključivo za modernu aparaturu, Кlinika za dečije interne bolesti dvadest godina nije zanavljala ehokardiografski aparat na odeljenju dečije kardiologije.

„I kao dečiji kardiolog i kao rukovodilac ove klinike, zahvalna sam direktoru UКC prof.dr Zoranu Perišiću i kompaniji Johnson Electric koji su baš našu kliniku opredelili za ovu veliku donaciju i što smo dobili vrhunski aparat. Dugo nismo imali ovako veliku i značajnu donaciju. Naša deca će imati najsavremeniji aparat za dijagnostiku složenih srčanih oboljenja, za praćenje bolesti i naravno za kontrolu uspešnosti terapije“ , istakla je prof.dr Ljiljana Pejčić.

Direktor UКC Niš Prof. dr.Zoran Perišić, izrazio je zahvalnost kompaniji Johnson Electric i direktoru Saši Mladenoviću koji je sa svojim timom direktora uvek imao sluha za potrebe UКC Niš . Termin društveno odgovorna firma je nedovoljno snažna da prikaže kakav odnos ima ova kompanija prema gradu u kome radi. Prema rečima prof.dr Perišića ova donacija nije samo pomoć UКC Niš već i ulaganje u budućnost našeg grada

„Srčane mane kod dece su mnogo češće nego što se to misli. U 6% – 7% novorođene dece nailazi se na neku srčanu manu i za sve je prvenstveno neophodno dijagnostikovati ih. Pregled ovim aparatom je neinvazivan i u rukama dobrih stručnjaka što lekari UКC svakako jesu, aparat će bitno popraviti ultrazvučnu dijagnostiku kod dece iz čitavog regiona. Odnos prema bolesnima, prema trudnicama,prema deci, je ono najvažnije na čemu bi trebalo neprekidno potencirati. Ovaj ultrazvučni aparat dodatni doprinos unapređenju dečije službe“, rekao je prof.dr Zoran Perišić.

U ovom momentu na Кlinici za dečije interne bolesti UКC Niš trenutno je hospitalizovano 45 pacijenata. Statistika kaže da se godišnje samo u kardiološkoj ambulanti Dečje klinike , pregleda preko 2000 dece starosti do 18 godina, a više od 90% njih zahteva ehokardiografsku dijagnostiku.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com