Servisne

Građevinci nezainteresovani za sanaciju mosta u Vrežini

Rekonstrukcija mosta koji spaja dve obale Nišave kod Vrežinskog bazena još nije počela, jer kako kažu u Direkciji za izgradnju grada ni jedna firma nije zainteresovana da taj posao obavi.

Most je zbog oštećenja zatvoren za saobraćaj automobila marta ove godine i bilo je najave da će tokom leta biti saniran.

Direktor Direkcije za izgradnju grada Niša Lović kazao je da se na tender za ispitivanje tla i izradu projekta sanacije koji je raspisao grad Niš nije javila ni jedna firma, tako da će tender biti ponovljen.

“Dok tender ne bude ponovo raspisan konsultovaćemo profesore sa Gradjevinskog fakulteta da li most možemo da pustimo za neki “lakši” saobraćaj, za prelazak automobile. U tom slučaju merićemo na svakih 15 dana da li se oštećenje povećava ili ne. Konsultovaćemo i republičko vodoprivredno preduzeće, da vidimo šta i oni misle”, izjavio je Lović.

Prema njegovim rečima, most statički još nije ugrožen i još može da se koristi.

“To je vojni most koji je podignut 50-tih godina i predvidjen za neke vojne potrebe. Svuda gde je takav most pravljen radjene su rekonstrukcije. Na tim mostovima dešava se vrlo često, zbog vodenih struja, da pojedini oslonci budu potkopani i da se sležu”, izjavio je Lović.

Foto: B.LJ.

On je kazao da saobraćaj preko mosta kod Vrežinskog bazena nije velike frekvencije, tako da ne predstavlja problem to što je zatvoren.

Lović je podsetio da su dve saobraćajnice maltene paralelne sa mostom, pa se saobraćaj njima odvija.

Prema Lovićevim rečima, uskoro će biti adaptiran drveni most u Tvrdjavi i to će biti poklon Direkcije, odnosno jedne gradjevinske firme koja izvodi radove za Direkciju, pošto budžetom nisu planirana sredstva za taj posao.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com