Društvo

“Srbijavode” ne prihvataju rekonstrukciju mosta u Vrežini

“Srbijavode” ne prihvataju rekonstrukciju mosta u Vrežini “Srbijavode” odbile su predlog Grada Niša da most u Donjoj Vrežini bude rekonstruisan i traže njegovo rušenje, izjavila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Ona je za televizuju “Belami” kazala da “Srbijavode” nemaju ništa protiv da na istom mestu bude izgrađen novi most.

“Razgovarali smo sa Građevinsko-arhitektonskim fakultetom oko toga da se izmesti celokupna infrastruktura ispod mosta i da se on podigne, ali su iz “Srbijavoda” izričiti u tome da je dotrajao i da mora da se sruši”, rekla je Sotirovski.

Grad je, dodala je, spreman da još jednom “Srbijavodama” objasni da bi bilo značajno da most ostane i da bi manje koštalo da se rekonstruiše postojeći, umesto da se gradi novi most.

“Planiramo da radimo i neke druge mostove i saobraćajnice, pa jednostavno to što imamo u budžetu treba da raspodelimo na ravne časti. Verovatno ćemo morati da projektujemo novi most u Vrežini. Ne znam koliko bi to potrajalo, ali zaista želimo da to uradimo”, izjavila je Sotirovski.

Gradonačelnica Niša je krajem prošle godine najavila rušenje mosta u Donjoj Vrežini, zbog čega su građani Niša protestovali i apelovali da ne bude srušen jer im je neophodan. Most je zatvoren za saobraćaj automobila u martu 2018. godine, a pešaci i motociklisti ga i od tada nesmetano koriste uprkos velikom ulegnuću kolovoza.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. A koja to stručna lica iz vodo sektora traže rušenje konstrukcije mosta… Zar ne postoji stručniji kadar u Direkciji ili neki od savetnika nazovi gradonačelnice… Ova njena izjava je debilozna koliko i njeno upravljanje gradom…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com