Društvo

Okupljanje građana kod mosta u Vrežini kako bi ga sačuvali od rušenja

Gradjani Niša okupiće se u subotu, 17. decembra kod mosta u naselju Donja Vrežina, kako bi sa tog mesta apelovali na rukvodstvo grada da most ne bude srušen.

Aleksandar Marinković iz neformalnog Udruženja gradjana Donja Vrežina rekao je za agenciju Beta da je za gradjane jedino prihvatljivo rekonstrukcija.

“Okupljanjem želimo da ukažemo na apsolutnu neophodnost mosta za normalan život stanovnika Donje Vrežine, ali i i svih ostalih gradjana koji ga koriste kako bi došli do bazena i izletišta u Vrežini“, izjavio je Marinković .

On je kazao da je okupljanje zakazano u pet do 12 časova, a poziv je upućen svim stanovnicima Niša. Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski nedavno je u jutarnjem programu Belami televizije najavila da će most kod Donje Vrežine biti srušen, „ pošto je „struka“ kazala da je dotrajao i da ne može da se rekonstruiše“. Ona je takodje tom prilikom kazala da, prema studiji koju su uradili saobraćajni stručnjaci, drugog mosta na tom mestu neće biti. Medjutim nekoliko dana kasnije, na javnoj rasravi o budžetu grada, izjavila je da će grad na tom mestu izgraditi pešački most, „ukoliko je urbanističkim planom to predviđeno“.

Sotirovski je i tada istakla da će postojeći most biti srušen, jer više nije bezbedan i ugrožava izvorište pijaće vode sa leve strane Nišave. Most kod bazena u Donjoj Vrežini zatvoren je za saobraćaj automobila u martu 2018. godine, a pešaci i motociklisti ga i od tada nesmetano koriste uprkos velikom ulegnuću kolovoza.

Grad je prvobitno imao nameru da most bude sačuvan i 2019. godine Direkcija za izgradnju grada Niša raspisala je tender za sanaciju, međutim nije bilo firmi zainteresovanih za taj posao. Gradjani Niša putem društvenih mreža i u kontakt emisijama lokalnih televizija svakodnevno apeluju da most koji koriste duže od 50 godina bude sačuvan. Nekadašnji Direktor direkcije za izgradnju grada Branislav Jovanović izjavio je da rušenjem mosta „pada u vodu“ ideja o pravljenju saobraćajnog prstena oko grada i zaustavlja se širenje Niša prema naselju Brzi Brod.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com