Politika

BRANISLAV JOVANOVIĆ: Niš, grad koji ruši mostove

„Zatvoren vrežinski most, već skoro tri godine, je ubedljivo najveći simbol bezidejnosti gradske vlasti. Umesto da taj most bude razvojna šansa grada, on stoji kao dilema „šta dalje, kuda sutra”. Tvrđavski most su zatvorili za automobile, ovaj planiraju da ruše. Niš je jedini grad na svetu koji zatvara i ruši mostove, po tome smo jedinstveni”, kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad” u Skupštini Grada Niša.

Jovanović kaže da bi se prvo sa završetkom Nišavske ulice kojom bi se zaokružio i završio već započeti Somborski bulevar, a koja treba da krene od „Benetona” („Niteksa”), pa dalje do vrežisnkog mosta, rešio problem desne obale Nišave i cele opštine Pantelej, uključujući i izgradnju atmosferskog kolektora u tom delu grada. Svedoci smo, kako kaže, činjenice da je Knjaževačka ulica, pri većim padavinama, stalno poplavljena.

„Drugi razlog zašto nam je potreban vrežinski most je dalje širenje grada prema Brzom Brodu i Niškoj Banji. To je itekako potrebno jer postoje infrastrukturni i geografski razlozi da se u tom delu Niš širi i razvija. Treći razlog je sportsko rekreativni centar i kompleks bazena koji tu postoji, a to je vrežinski ili vojni bazen koji predstavlja potrebu našeg grada za tim sadržajem. Površina pored Nišave je, takođe, atraktivna za ulaganje u sportsku infrastrukturu”, objašnjava Jovanović.

On kaže da Niš nema nijednu razvojnu komponentu, a ni krupnih kapitalnih investicija koje se finansiraju iz gradskog budžeta.

„Ne nazire se kraj tim našim mukama, jer iz planskih dokumenata ne može da se vidi nijedna razvojna komponenta, a razvoj grada je potpuno zaustavljen. Niški budžet služi za primanje plata, gradski čelnici se bave perifernim stvarima, a to je grebanje asfalta i krpljenje udarnih rupa u našem gradu ili rekonstrukcijom i krečenjem već izgrađenih objekata”, zaključuje Jovanović i dodaje na kraju:

„To što pred republičke izbore lokalna vlast organizuje razne karavane, obilaze građane, pitaju šta treba, to je samo sakupljanje jeftinih političkih poena, jer narod vidi da se kod njih sve zasniva na priči. Za deset godina smo dobili samo šetalište za pse, sve ostalo „šminka” onoga što smo mi izgradili.”

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Auuu napravi čovek most u duvanistu svi se polomise zimi dok ga prelaze. Slikao se kao da je napravio most u San Francisku. Lopov

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com