Društvo

Sotirovski: Meštani Donje Vrežine ne treba da brinu što se tiče mosta

Stanovnici Donje Vrežine ne treba da brinu što se tiče mosta, oni će most imati, izjavila je danas gradonačelnica Dragana Sotirivski, ali i da je u ovom trenutku teško precizirati kada.

“Moramo da vidimo koliko bi taj most koštao, u ovom trenutku takođe ne znam da li će struka reći da li će to biti pešački ili kolski most.  Sa sigurnošću znam da postojeći most mora da se ruši, a da smo mi uštedelili određena asredstva za ovu godinu. Posle poslednjih poplava koje su pretile da ugroze izvorište “Medijana”, a preduzeće”Srbija vode” je bilo izričito da most mora da se ukloni jer je opasan po okolne kuće”, kazala je gradonačelnica.

Navodi da je predat nalog da se instalacije ispod mosta izmeste, kako bi mogli da pristupe rušenju mosta.

“Onog trenutka kada krene rušenje mosta, to znači da u budžetu imamo predviđena sredstva za njegovu izgradnju”, završava Sotirovski.

Podsetimo, gradjani će se okupiti se u subotu, 17. decembra kod mosta u naselju Donja Vrežina, kako bi sa tog mesta apelovali na rukvodstvo grada da most ne bude srušen.

Most kod bazena u Donjoj Vrežini zatvoren je za saobraćaj automobila u martu 2018. godine. Grad je prvobitno imao nameru da most bude sačuvan i 2019. godine Direkcija za izgradnju grada Niša raspisala je tender za sanaciju, međutim nije bilo firmi zainteresovanih za taj posao. Gradjani Niša putem društvenih mreža i u kontakt emisijama lokalnih televizija svakodnevno apeluju da most koji koriste duže od 50 godina bude sačuvan.

Sotirovski: Most na Nišavi kod vojnog bazena biće srušen, drugi neće biti građen

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Mostovi spajaju ljude. Mostovi su žile kucavica. Oni premošćavaju reke i preko njih prelaze ljudi i roba.
    Mostovi se ruše u ratovima ali i tada samo ako je jako neophodno. U miru, mostovi se grade i održavaju. Ova nenarodna banda želi da sruši most i hvali se time. Oni žele i hoće da dokažu da nisu tu po volji naroda već po volji Srpskih neprijatelja.
    Posle Vrežindkog mosta na redu je i Medoševački most.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com