DruštvoZdravo lice Niša

Genijalna ideja dvojice mladih Nišlija privlači veliku pažnju i poštovanje!

Dvojica mladih Nišlija, Vojislav Kevrešan i Filip Lazarević došli su na genijalnu ideju razmišljajući o tome kako da reše jedan od komunalnih problema s kojima se skoro svako mesto u Srbiji susreće, a to je lepljenje plakata na površinama koje nisu namenjene za to.

Ideja ovih mladića je da se plakati više ne lepe na mestima koja nisu za to predvidjena, već da se to čini na takozvanim “eko-pločama” čime bi jednim udarcem ubili dve muve – plakati bi se lepili, a dostizanjem odredjenog sloja “prelepljivanja” plakata nastajala bi izolaciona ploča koja bi se poklanjala socijalno ugroženim porodicama kao izolacioni materijal za fasadu. Genijalno i praktično.

Ali kako bi to sve funkcionisalo u praksi. Na odredjenim mestima bi ljudi mogli da potpuno besplatno lepe reklamne plakate i tako doprinesu “stvaranju” izolacione ploče, a na vrhu reklamnog prostora bi se nalazio LED bilbord manjih dimenzija na kome bi se oglašavanje plaćalo, kako bi ceo projekat pomoći socijalno ugroženim porodicama bio održiv.

U Nišu se svakog meseca zalepi preko 25.000 plakata, i kada bi svi ti plakati bili zalepljeni na “IsoBillboardima”, mogli bi da formiraju jako dobar termo izolator koji bi štedeo troškove energenata socijalno ugroženim porodicama, a pritom bi se drastično smanjilo ruženje grada u tom pogledu.

“Svojstva koja ima stiropor debljine 5cm, naša ploča postiže sa 6,5 cm debljine”

Ovakava izolacija je jedina u svetu montažno demontažnog tipa. Svaki “IsoBillboard” u gradu bi bio drugačiji i poštovao bi kontekst okoline kao i vizure. Cilj je dati doprinos gradu i gradjanima kroz razne sastavne elemente bilborda ( stalak za bicikle, klupa za sedenje, punjač za telefon, turistički putokaz…)

Evo šta kažu i Vojislav i Filip iz “IsoBillboard” tima :

Izobilbord tim mari za sredinu u kojoj živimo, a svaki vid kritike ili komentara/predloga je dobrodošao kako bi uspeli da napravimo proizvod koji će biti na korist svima! Osim toga Izobilbord tim je u finalu Social Impact aword gde se nagrađuje najbolja ideja iz oblasti društvenog odgovornog preduzetništva. Sada ideja zavisi i od glasova svih nas. Na ovom LINKU možete podržati izobilbord tim i još dve ideje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com