Region

Do Časnog krsta u Zaplanju prvi Marko Živković, u Južnoj Moravi najbrži Siniša Smiljković

Marko Živković prvi je doplivao do Časnog krsta u Gadžinom Hanu, a Siniša Smiljković do Časnog krsta doplivao je u trci organizovanoj u Južnoj Moravi kod Čečine.

Inženjer mašinstva iz Niša Marko Živković (40) bio je najbrži u Bogojavljenskoj trci organizovanoj kod brane u Kutinskoj reci u Gadžinom Hanu. Dvadesetak odvažnih momaka nadmetalo se u toj trci i svi su dobili prigodne poklone, a najbrži među njima dobio je nagradu – krst u duborezu.

Foto: Milan Stevanović

Pre trke oni su prisustvovali i pričestili se na liturgiji u hramu Uspenja Presvete Bogorodice u Grkinji. Po tradiciji, na Bogojavljenje je organizovana i trka za Časni krst u Južnoj Moravi kod Čečine, a kao i prošle godine najbrži plivač bio je Sinića Smiljković iz Pukovca, drugi je bio Danilo Đorđević iz Čečine, a treći je bio Aleksandar Zdravković iz Orljana.

Ovoga puta nabujalom Južnom Moravom odvažilo se da pliva dvadesetak plivača, što je duplo više nego prethodne godine. Najboljima su pripale medalje, a svi učesnici su dobili zahvalnice za učešće. Trku u Južnoj Moravi su i ove godine uspešno organizovali udruženje Eko Koprijan i Mesna zajednica Čečina Inženjer mašinstva iz Niša Marko Živković (40) bio je najbrži u Bogojavljenskoj trci organizovanoj kod brane u Kutinskoj reci u Gadžinom Hanu. Dvadesetak odvažnih momaka nadmetalo se u toj trci i svi su dobili prigodne poklone, a najbrži među njima dobio je nagradu – krst u duborezu. Pre trke oni su prisustvovali i pričestili se na liturgiji u hramu Uspenja Presvete Bogorodice u Grkinji.

Foto: Radio Koprijan

Po tradiciji, na Bogojavljenje je organizovana i trka za Časni krst u Južnoj Moravi kod Čečine, a kao i prošle godine najbrži plivač bio je Sinića Smiljković iz Pukovca, drugi je bio Danilo Đorđević iz Čečine, a treći je bio Aleksandar Zdravković iz Orljana.

Foto: Radio Koprijan

Ovoga puta nabujalom Južnom Moravom odvažilo se da pliva dvadesetak plivača, što je duplo više nego prethodne godine. Najboljima su pripale medalje, a svi učesnici su dobili zahvalnice za učešće. Trku u Južnoj Moravi su i ove godine uspešno organizovali udruženje Eko Koprijan i Mesna zajednica Čečina.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com