Sport

Nišlija Nikola Ljubisavljević (24) četvrti na Svetskom paraplivačkom kupu u Italiji

Reprezentativac Srbije u paraplivanju Nikola Ljubisavljević (24) iz Niša osvojio je četvrto mesto u trci na 50 metara delfin stilom u svojoj klasi na Svetskom kupu koji se danas završava u italijanskom gradu Linjanu.

On je četvrto mesto osvojio je vremenom 35,16 sekundi, što je istovremeno i njegov lični rekord na 50 metara delfin stilom.

“Zadovoljan sam rezultatima koje sam postigao na Svetskom kupu. Osim na 50 metara delfin stilom popravio sam vremena i u trkama na 50 i 100 metara kraul, 50 metara delfin i 100 metara prsno”, rekao je Ljubisavljević.

Ljubisavljević se zbog povrede ruke zadobijene na rođenju takmički u klasi S8.

Srbiju je na Svetskom kupu u Linnjanu predstavljao i Novosađanin Nemanja Panović.
On se nadmetao na trkama 50 i 100 kraul, 100 leđno i 50 delfin i u sve četiri trke ostvario je zapažene rezultate.

Međunarodni paraplivački kup u Linjanu počeo je 14. marta i danas se završava, a okupio je više od 400 takmičara iz 55 zemalja.

Mladom Nišliji, apsolventu Šumarskog fakulteta u Beogradu, omogućeno je u Italiji, prvi put od kako se takmiči, da prođe međunarodnu klasifikaciju i dobije zvanično klasu, čime je dobio mogućnost da učestvuje na svim velikim svetskim i evropskim takmičenjima.

Krajem januara Ljubisavljević je osvojio srebrnu i bronzanu medalju na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u paraplivanju održanom u Splitu.

Drugo mesto pripalo mu je u apsolutnoj konkurenciji u trci na 100 metara delfin stilom, a za bronzanu medalju izborio se u u apsolutnoj kategoriji u trci na 50 metara prsno.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Bravoooo momci. Bravoooo Nikola. Osvetlao si naše Zaplanje. Živi i srećni bili deco!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com