Sport

Juniori u plivanju na Nacionalnom prvenstvu osvojili 18 medalja

Od 14. do 17. marta, u Beogradu u organizaciji Plivačkog saveza Srbije održano je Nacionalno prvenstvo Srbije za juniore i u apsolutnoj kategoriji.

Na Prvenstvu je učestvovalo 38 klubova sa 368 takmičara.

Klub je nastupio sa 12 takmičara, trke su bile uzbudljive,  a plivači su bili su sjajni i u Grad doneli ukupno 18 medalja.

Jovanović Đorđe , šampion Srbije u kategoriji mlađih juniora u disciplinama 100 i 200 m leđnim stilom i 3 srebrne medalje u disciplinama 50 m leđnim stilom, 800 m slobodno i 200 m mešovito dok je u apsolutnoj konkurenciji u disciplini 200 m leđnim stilom osvojio srebrnu medalju.

Laković Aleksandar, šampion Srbije u kategoriji mlađih juniora u disciplini 400 m mešovito, a vicešampion u disciplinama 400 m slobodno i 200 m delfin stilom.

Đorđević Željko, šampion Srbije u kategoriji starijih juniora u disciplini 200 m prsnim stilom, dok je bronzanu medalju osvojio u disciplini 50 m prsnim stilom.

Stanojević Nina, osvojila je ukupno šest medalja , titulu prvaka Države u kategoriji mlađih juniorki u disciplinama 100 i 200 m prsnim stilom, bronzane medalje osvojila u disciplinama 200 m mešovito i 50 m prsnim stilom, dok je u apsolutnoj konkurenciji takodje osvojila dve bronzane medalje u disciplinama 100 i 200 m prsnim stilom.

U štafetnoj trci 4x50m mešovito , juniori u sastavu Jovanović Djordje, Djordjević Željko, Laković Aleksandar i Todorov Stefan osvojili su zlatnu medalju.

Proteklog vikenda 23. i 24. marta poziv za nastup za reprezentaciju dobili su  plivači koji su svojim odličnim plivanjem na državnom prvenstvu u Beogradu izborili svoje mesto i bili deo nacionalnog tima.

Svoju dobru formu su pokazali i na ovom takmičenju gde su za tim Srbije doneli veliki broj bodova i tako doprineli  da u Juniorskoj kategoriji zauzmu drugo mesto na ovom takmičenju Susretu reprezentacija 2024 – Četvoromeču (Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije).

U nacionalni tim iz redova Svetog Nikole pozvani su: Stanojević Nina, Jovanović Đorđe, Laković Aleksandar,Đorđević Željko,kao i trener Božinović Marko.

U narednom periodu plivače očekuje još jedan nastup za nacionalni tim, u periodu od 05. do 07. Aprila na takmičenju Multinations u Skoplju a norme za ovo takmičenje ostvarili su Nina Stanojević i Luka Zivković, pored njih deo trenerskog tima činiće i naš trener Marko Božinović.

“Naš klub poziva sve mališane da dodju i kroz igru i treninge uče da plivaju sa najboljima”, poručili su iz kluba .

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com