Sport

Petnaestogodišnji Đorđe Jovanović državni je prvak u plivanju u kategoriji mlađih juniora

Đorđe je osvojio ukupno sedam medalja.

Na Letnjem državnom prvenstvu Srbije u plivanju za juniore i seniore održanom od 14. do 17. marta u Beogradu petnaestogodišnji Đorđe Jovanović osvojio je dve zlatne medalje – 100 i 200 metara leđnim stilom.

Osim dve zlatne medalje, osvojio je i četiri srebrne u disciplinama: 50 m leđno, 200 m mešovito, 800 m kraul i 200 m leđno u apsolutnoj konkurenciji.

„Moj cilj je da na nekom od sledećih takmićenja oborim državni rekord”, navodi Đorđe za Niške Vesti.

Plivanjem se bavi od šeste godine, a sada ima petnaest. Đorđe navodi da takmičenje samo po sebi nije teško, ali da su pripreme bile naporne.

„Treniram šest dana u nedelji po dva sata. Nekada idem na treninge i dva puta dnevno, kad mi dozvole školske obaveze”, kaže Đorđe.

Rezultatima je zadovoljan. Sa poslednja tri prvenstva nosi medalje državnog prvaka u jednoj disciplini, a ove godine državni je prvak u dvema disciplinama.

„Za to je zaslužan i moj trener Marko Božinović koji mnogo radi sa nama i usmerava nas u odabiru disciplina za takmičenja”.

Pored šest individualnih, Jovanović je osvojio i zlatnu medalju u muškoj štafeti 4×50 m mešovito zajedno sa drugovima iz Plivačkog kluba „Sveti Nikola”.

Na Letnjem državnom prvenstvu učestvovalo je 38 klubova sa ukupno 370 takmičara.

Foto: PK Sveti Nikola

Niški Plivački klub „Sveti Nikola” kući se vratio sa ukupno 18 medalja.

Osim Đorđa Jovanovića, individualne medalje osvojili su: Željko Đorđević, Aleksandar Laković i Nina Stanojević, takođe državni prvaci u različitim disciplinama. Četvoro plivača dobilo je poziv i za reprezentaciju Srbije. Ovog vikenda nastupaju u Beogradu na takmičenju Susret reprezentacija.

Foto: PK Sveti Nikola

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com