DruštvoRegion

Održana donatorska večera: Prikupljen novac za lečenje Ilije

Donatorska večera Dobrotvornog društva "Sava" sa ciljem prikupljanja pomoći za kupovinu leka Iliji Milosavljeviću iz Resnika uspešno je održana.

Cilj je postignut, a na donatorskoj večeri za lečenje Ilije Milosavljevića prikupljeno je ukupno 170. 000 dinara za metaboličku terapiju koja košta 185.000 dinara, potvrdio nam je i ilijin otac, Dragiša.

Prema njegovim rečima, lek se pacijentima izrađuje po posebnoj šemi za svakog pacijenta i dostupan je samo u Rusiji i Americi.

“Mi smo uvek aktivni i spremni da pomognemo onima kojima je to najpotrebnijie. Trenutno pomažemo dečaku Andriji iz sela Trubarevac”, kazao je Saša Drljača, predsednika upravnog odbora.

Opština Sokobanja skupštinskom odlukom pomaže deci oboleloj od retkih i malgnih bolesti, a u saradnji sa Ministarstvom za brigu o porodici pomaže finansijski i praktično sopstvenim merama, ljudima ove kategorije su konstantno neophodne pomoć i podrška kako bi im život bio koliko-toliko lakši, te je nedavno porodici Milosavljević  pomogla sa 60.000 dinara za gorivo i putne troškove.

Večeru je uveličana zvucima klavira prof. Marka Pejčića i zvucima violine prof. Natalije Pejčić koji su pritekli u pomoć Iliji.

“Nadam se da ćemo češće organizovati ovakve plemenite događaje za naše sugrađane i sugrađanke, a pogotovo decu, koji su u nekoj vrsti nevolje, kako zdravstvene, tako i druge. Nevolje i bolesti ne smeju da dele ljude ni po poreklu, ni po godinama, ni polu, lokaciji, pogotovo ne po nekim nebitnim razlikama! Treba da u svakodnevni život unesemo svi zajedno malo više razumevanja, empatije i shvatanja da smo tu jedni za druge, a posebno da smo svi tu za one, kojima je pomoć neophodna. Zahvalila bih se Dobrotvornom društvu “Sava”, kao i našem profesoru klavira Marku Pejčiću i njehovoj divnoj supruzi, hvala i Dragoljubu i Biljani iz SB keteringa, kao i Mladenu Uzor i hotelu “Moravica”, ali i Nikoli Mladenoviću i Milici (Božić Antić) i Saši Antić, što su prepoznali značaj ove aktivnosti i nesebično dali veliki doprinos organizaciji večerašnjeg događaja. Našem Iliji šaljem mnogo pozitivne energije i ljubavi!”, kazala je Olivera Denić, šef kabineta predsednika opštine Sokobanja.

Sredstva su potrebna za tretmane matičnim ćelijama, specijalističke preglede, logopedske I defektološke tretmane.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com