Politika

BRANISLAV JOVANOVIĆ: Nema para za škole, a ima za luksuz

„Zbog slabijeg priliva novca u budžet, Grad Niš odustao je od rekonstrukcije OŠ „Bubanjski Heroji”, ali zato desetine miliona dinara odlaze u nepovrat iz tog istog budžeta, pre svega, za nenamensko trošenje sredstava na razne propale projekte po opštinama gde se organizuju manifestacije bez ikakve koordinacije. Za školski i rekretaivni sport i njihove saveze Grad izdvaja blizu 20 miliona dinara i izvršava budžet za to sa oko 100 posto. Koju korist od ovoga imaju građani Niša? Dobro je samo onima koji rade u ovim savezima i koji su predstavljali rezervoar sigurnih glasova na prethodnim izborima”, kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad” u Skupštini Grada Niša.

Jovanović kaže da je u prethodnoj izbornoj kampanji postojao punkt na početku Učitelj Miline ulice gde su oni koji predstavljaju niški sport sakupljali sigurne glasove koji sada imaju i sigurne prihode na uštrb dece jer, kako kaže, vidimo da nema para za rekonstrukciju škole, ali ima za „privatne džepove”.

„Umesto da vlast gradi nove škole i obdaništa, da ulaže u sportsku infrastrukturu, tu spada završetak stadiona, pokrivanje otvorenog olimpijskog bazena, izgradnja kuglane, izgradnja terena sa veštačkom travom pored Željinig stadiona, izgradnja četiri fiskulturne sale za škole koje to nemaju, to treba da bude prioritet, oni nekontrolisano troše novac po opštinama i ovakvim i sličnim udruženjima i navodnim sportskim organizacijama gde je sve u ličnom i stranačkom interesu”, naglašava on.

Jovanović kaže da je frapantno da lokalna vlast za deset godina nije mogla da uradi nijednu novu školu i da čak nemaju para ni da izvrše rekonstrukciju.

„Dok smo mi vršili vlast rekonstruisano je i izgrađeno na desetine škola što na gradskom što na seoskom području i Niš je bio jedini grad u Srbiji gde su se u školama na gradskom i seoskom području izgradili i renovirali svi toaleti. Mi smo uradil novu školu u Trupalu sa balon salom, dogradili smo školu u Novom selu sa balon salom, školu Mika Antić, Branko Miljković, i uradili smo terene sa veštačkom travom u tim školama. Izgradili smo nove škole u naselju Branko Bjegović, Rujniku, Brzom Brodu, Pasi Poljani, Gornjem Komrenu, u Čamurliji sa fiskulturnim salama. Naši rezultati se vide na svakom koraku, a vi jednu školu niste u stanju da rekonstruišete, mali vam je priliv u budžetu, a nije mali kad trošite”, zaključuje Jovanović i dodaje na kraju:

„Na narednoj sednici Skupštine Grada, kroz rebalans budžeta, tražićemo besplatna obdaništa, udžbenike, besplatan prevoz za srednjoškolce, jedan topli obrok ili užinu za sve osnovce, a ne da gradite kružne tokove za tajkune, kako ste ih ranije zvali, dok nema osnovnih stvari u bolnicama za porodilje, a škole čekaju bolje dane.”

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Ne brine Banana za narod, već on ovo tupi da bi ponovo zajahao na državni kazan!. Malo mu bilo daok je bio na kazan,zaposlio ćerku, Kurtu i Murtu, al bi opet. More marš bre!. Isti si kao i ovi sada što su na kazan državni.!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com