Politika

Jovanović: Aktuelna vlast  zaustavila investicije na đačkom ostrvu

Branislav Jovanović, odbornik grupe građana “Niš, moj grad” – Novo lice Srbije u saopštenju za medije kritikuje "zaboravljene projekte".

“Aktuelna vlast  zaustavila je investicije na đačkom ostrvu, gde je planskom i projektnom dokumentacijom bila predviđena izgradnja hale – arene od 10.000 sedećih mesta i danas ta lokacija oko Tržnog centra “Roda” zarasta u travu i korov bez ikakvog plana i vizije šta dalje”, kaže Branislav Jovanović, odbornik grupe građana “Niš, moj grad” – Novo lice Srbije u saopštenju za medije..

On ističe da je to  bila razvojna šansa grada da Niš bude na mapi Evrope kako za evropska i svetska dešavanja, tako i za sajamske manifestacije u sklopu Tržnog centra Roda.

Branislav Jovanović, odbornik

“Tada smo obezbedili plansku i projektnu dokumentaciju koja je na tenderu plaćena blizu 50.000 evra. Urađeni su geološki radovi i obezbeđeno je 10 miliona  evra za finansiranje te investicije. Aktuelna  vlast je ceo projekat zaustavila sa obrazloženjem da ne postoji ekonomski interes za ovakvom jednom investicijom”, podseća Jovanović.

Kako kaže, to je bio još jedan udarac na mnoge ideje i planove koji su tada bili prisutni, a sada čak postoji opasnost da se zemljište vrati ranijim vlasnicima iako su oni isplaćeni.

“Kada osvojimo vlast, uz pomoć međunarodnih i domaćih fondova krenućemo u realizaciju ove investicije, jer će Niš imati veliku šansu da u trijanglu Niš, Sofija, Skoplje dobije mnoge velike sportske manifestacije”, zaključuje odbornik u saopštenju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

6 Komentara

  1. Pa BANANA kao da je Tito dozivotni poslanik.Mene bi bilo sramota da se ovoliko bavim ovim “POSLOM” ali izgleda da je unosno.Bez uvrede.Pozdrav

  2. Nazalost, voleli ga ili ne, Bane je u pravu! E, sad botovi sns, ne komentarisu temu, vec onoga, koji je namece! Ako ste bolji, posteniji i hrabriji, sto se ne bavite gradskim problemima? Ovako, za drljavi sendvic, napadate jedinog koji skrece paznju na javasluk vasih sefova!

  3. Da li je moguće da ovaj čovek pominje Djačko ostrvo?!!!!!Pa ON je bio taj koji nije dozvolio da se tu gradi hala!Najpre je deo zemljišta prodat tadašnjem Merkatoru,a onda nije dozvolio da se pravi ni na preostalom zemljištu.Pa da li on stvarno misli da imamo toliko kratko pamćenje? Umesto nove moderne hale, dobili smo zakrpljeni Čair koji prokišnjava.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com