Društvo

APOTEKE NIŠ I UDRUŽENJE „ČEPENING“ PONOVO U AKCIJI : Snežana Milosavljević dobila kolica

U okviru akcije „ČEPeNIng“, a u kojoj se prikupljanjem i reciklažom plastičnih zatvarača nabavljaju ortopedska pomagala, uručena su i peta kolica ovog avgusta. Otišla su Snežani Milosavljević iz Čapljinca, koja je imala sobraćajnu nesreću 2012, da bi i pored dve operacije, od 2016. postala potpuno nepokretna u donjem delu tela. Obradovala se naravno i ona, ali još i više obradovali se komšije i rođaci, s obzirom da je svaki njen odlazak kod lekara do sada bio „na ruke“, da ne govorimo o olakšavanju svakodnevnih aktivnosti. Uručenje smo obavili u Doljevcu, u apoteci ZU „Apoteke Niš“ koji su i naša najrasprostranjenija mreža prikupljanja čepova, kaže Vojkan Živković ispred organizacije „ČEPeNIng“ Niš.

Društvena odgovornost za Apoteke Niš i dalje je na prvom mestu, a zahvaljujući akciji „ČEPeNIng“ i našim vernim korisnicima usluga, pomažemo onima kojima je to potrebno.

Na predlog naših zaposlenih iz apoteke u Doljevcu, vrednim prikupljanjem plastičnih čepova i njihovim recikliranjem zajedničkim snagama smo uspeli da Snežani Milosavljević iz okoline Doljevca, koja je invalid i vezana je za krevet već tri godine, pomognemo i doniramo mehanička kolica, kažu iz Udruženja za pomoć Nišlijama „ČEPeNIng“.

„Svi zaposleni u ZU Apoteci Niš i naši verni pacijenti usluga priključili su se humanitarnoj akciji koja je pokrenuta avgusta 2015. godine. Naša je bila samo dobra volja da ne bacamo plastične čepove, već da ih sakupljamo i odlažemo na vidno obeleženim mestima u svim našim organizacionim jedinicama ZU Apoteke Niš. Kada bi svaki sugrađanin sakupio samo tri čepa na dan, moglo bi se za taj novac svakoga dana kupiti po jedna invalidska kolica, ili tri ljuljaške za park, ili 150 sadnica breze da ulepšamo i ozelenimo nišavski kej“, kažu u ZU Apoteke Niš.

Akcija ČEPeNIng podrazumeva sakupljanje čepova od mleka, jogurta, vode, sokova, kaladonta, šampona, gela za tuširanje, omekšivača, kečapa, majoneza, sredstva za sudove, antifriza, motornog ulja…

„Treba da budemo svesni kolika je moć u našim rukama i šta sve možemo da uradimo uz malo truda. Često smo svedoci da čepovi i plastične flaše na žalost, najčešće ne završavaju u kantama za reciklažu. O tome govore i uobičajene svakodnevne slike naših reka, jezera, parkova, ulica, izletišta… Vode gotovo da nema, ali zato plastičnih flaša i kojekakvog đubreta ima na pretek. Akcija ČEPeNIng se svim snagama trudi da promeni tu ružnu sliku koja potiče od nesavesnih građana, a Apoteka Niš, kao društveno odgovorna ustanova, podržava i aktivno učestvuje u humanitarnoj akciji“, dodaju iz ZU Apoteke Niš.

U svim organizacionim jedinicama ZU Apoteke Niš vidno su istaknuti posteri spomenute akcije i odgovarajuće posude ili kutije za prikupljanje čepova. Sakupljanjem plastičnih čepova svi zajedno mislimo o ekologiji i reciklaži, čistimo životnu sredinu, a činimo i humano delo.

Akcija ČEPeNIng – pomoć osobama sa invaliditetom, još uvek traje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com