Društvo

Uručena još jedna invalidska kolica

U prostorijama Zdravstvene ustanove Apoteke Niš, grupa Udruženja građana “Pomoć ugroženim Nišlijama” je u akciji Čepening, uručilo juče kolica Slaviši Spasiću iz Kočana koji je od rođenja vezan za kolica.

Uručen mu je i taoletni nastavak kao i dva pakovanja pelena. U ime Apoteka Niš kolica su uručile direktorka za farmaceutsku delatnost Tanja Arsić i Vesna Krstić, a u ime “Čepeninga” Vojkan Živković.

“Nastavljamo i dalje sa sakupljanjem plastičnih zatvarača i pomaganjem u nabavki ortopedskih pomagala”, kaže Vojkan Živković. “Zdravstvena ustanova Apoteke Niš sa svojih 45 objekata u gradu Nišu i regionu svakako spadaju u najaktivnije saradnike ove akcije, sa najrazgranatijom mrežom kako za prikupljanje zatvarača, tako i prikupljanje informacija o tome kome je pomoć u vidu pomagala neophodna, tako da nam je saradnja sa njima jako dragocena”, kaže Živković.

Akcija “ČEPeNIng” nastala je u avgustu 2015 godine, kao jedna od aktivnosti grupe “Pomoć ugroženim Nišlijama”. Cilj akcije je prikupljanje plastičnih zatvarača, recikliranje istih, i od tako prikupljenih sredstava nabavka invalidskih kolica i drugih ortopedskih pomagala za pojedince ili ustanove.

“Za nepune tri godine kupljeno je i donirano 25 ortopedskih pomagala, mehaničkih ili električnih kolica, odnosno šetalica”, dodaje Vojkan Živković. “Za takav uspeh akcije neophodna je bila što šira podrška kako građana kao pojedinaca, tako i ustanova, skupština stanara, klinika, radnji, preduzeća i škola, a oni su nam se svi nesebićno pridružili. Njihovu pomoć, svakako, očekujemo i u nastavku akcije”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com