Politika

Američki ambasador u Nišu razgovarao sa gradonačelnikom Darkom Bulatovićem

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović razgovarao je danas u gradskoj kući sa Njegovom Ekselencijom Ambasadorom SAD u Srbiji Kajlom Skatom.

Na sastanku je konstatovana dobra dosadašnja saradnja lokalne samouprave i Ambasade Sjedinjenih država, posebno na polju razvoja civilnog sektora i proširenja privredne, kulturne i naučne saradnje.

Gradonačelnik je Ambasadora Skata upoznao sa trenutnim aktivnostima u gradu, pre svega u svetlu stabilizacije Budžeta, što povećava kapacitete i potencijale za razvoj i privlačenje novih investicija.

Govoreći o saradnji sa SAD, Gradonačelnik Bulatović je posebno istakao primer Filip Morisa koji je nedavno obeležio 15 godina poslovanja u Nišu, a i dalje predstavlja najveću i najznačajniju stranu investiciju u Nišu, i izrazio nadu da će stopama američkog duvanskog giganta uskoro poći i još neka od velikih kompanija, posebno imajući u vidu da će budući Naučno-tehnološki park imati kapacitete povoljne i za neke od američkih informatičkih giganata.

Njegova ekselencija Kajl Skat je poručio da je Ambasada SAD u Beogradu iskreno posvećena održavanju što boljih veza američkog i srpskog naroda, što je mnogo puta potvrđeno do sada, donacijama, poput današnje, namenjene Dečijoj onkološkoj klinici, ali i kroz podršku brojnim projektima civilnog sektora, medija i, naravno, razvoju privrede, nauke, kulture i umetnosti.

Ambasador Skat je naglasio i spremnost da podrži i svaku nameru američkih investitora da dođu u Niš, što je, kako je rekao, od velike važnosti za razvoj ovog dela zemlje, i unapređenje odnosa SAD i Srbije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitaj i :
Close
Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com