Politika

PRIMOPREDAJA DUŽNOSTI: Iz Gradske kuće izlazim podignute glave i ponosan što sam bio gradonačelnik građanima Niša

U Gradskoj kući je održana primopredaja dužnosti između tima bivšeg gradonačelnika Niša Darka Bulatovića i sadašnje gradonačelnice Dragane Sotirovski. Ostavljam grad kao veliko gradilište i bez dugova, kazao je Bulatović.

Dragana Sotirovski je istakla da je pred njenim timom ozbiljan zadatak, da ih mnogo posla čeka, da će nastaviti sa razvojem grada u jednom pravom pravcu, i da će stati rame uz rame sa drugim gradovima.

‘’Posle četiri godine mogu da kažem da grad nismo zadužili ni za jedan jedini dinar, nismo podigli ni jedan kredit, vratili smo blizu pet milijardi dugova iz renijih godina i danas su javne finansije grada Niša mnogo stabilnije nego što su to bile ranije. Posle četiri godine grad je sada veliko gradilište, u gradu ponovo vidimo kranove, gradi se sedma fabrika po redu. Država nastavlja sa velikim finansijaskim ulaganjima i sa velikim kapitalnim i značajnim projektima za razvoj i budućnost grada Niša. Ulaže se veliki državni i privatni kapital’’, kazao je Darko Bulatović.

On je novoj gradonačelnici Niša Dragani Sotirovski poželeo dobrodošlicu u Gradsku kuću, puno uspeha i dobrih rezultata, dobrih dela za sve građane Niša. Zahvalio se i Srpskoj naprednoj stranci i predsedniku Aleksandru Vučiću na ukazanom poverenju da obavlja jednu od najodgovornijih dužnosti u njegovom životu.

‘’Za ove četiri godine je bilo puno izazova.Jedan je bio poseban, a to je kako ću izaći iz ove kiće. Da li će to biti dan kada ću izaći pognute ili uzdignute glave. Danas mogu da kažem da sam siguran da se nisam obrukao ni kao čovek ni kao gradonačelnik i iz Gradske kuće izlazim podignute glave i ponosan što sam bio gradonačelnik građanima Niša’’, zaključio je Bulatović, dodajući da je bio i ostao samo jedan običan čovek.

Gradonačelnica Dragana Sotirovski je dosadašnjem prvom čoveku grada Niša Darku Bulatoviću, od koga je mnogo naučila kako je istakla, poželela mnogo uspeha u daljoj karijeri.

‘’Od dosadašnjeg gradonačelnika Niša Darka Bulatovića sam mnogo za ove tri godine naučila, bar kako funkcioniše lokalna samouprava, a imala sam i odličnu saradnju sa njim kao načelnica Nišavskog upravnog okruga. Njegovi saveti i sve ono što je uspešno radio za ove četiri godine u gradu dobro će doći i biću slobodna da ga uvek pozovem kada nešto zaškripi, ali, rekla bih da sa timom koji me je danas dočekao nastavljam tamo gde je dosadašnji gradonačelnik samo trenutno zastao. Mnogo nas posla čeka, želimo da nastavimo razvoj našeg grada u jednom pravom pravcu, da stanemo rame uz rame sa drugim gradovima’’, istakla je Dragana Sotirovski.

Ona je dodala da je činjenica da je prva gradonačelnica Niša dodatno obavezuje.

‘’To me čini i posebno zadovoljnom jer mislim da žene drugačije, sagledavaju probleme, sve vide drugim očima, istrajnije su i smatram da ćemo mi biti pravi tim koji će se boriti za bolji i lepši Niš’’, naglasila je Sotirovski.

Nova gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je dodala da će vrata njenog kabineta uvek biti otvorena za sve građane Niša.

‘’Želimo da sa njima podelimo i dobro i zlo, da osluškujemo, da slušamo i da radimo za dobrobit svih’’, poručila je Dragana Sotirovski.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Bio si otirač za noge svom “šefu” i na to ostaješ ponosan? Kukala nama majka sa vama takvima. Nego, hoćete li već jednom početi da krpite ulice po Nišu, pošto nemam poverenja da bilo šta veće možete da uradite kako treba?

  2. Zašto te smeniše tako ponosnog i sposobnog? Zato što kao i Dragana Sotiroski predstavljaš samo neki broj, malog podanika velikom gazdi u Bg. Da stvarno neko od vas ima uporište u Nišu, kao neki gradonačelnici nekad i sad po Srbiji, ne bi mogao šef tek tako da te smeni. Doduše, postaviće te za direktora neke državne firme, ili bar savetnika .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com