Društvo

Stanari traže da se suspenduje direktor Toplane

Tokom zasedanja gradskog parlamenta, članovi Udruženja predsednika skupština stanara protestovali su ispred zgrade gradske uprave, sa zahtevom da se suspenduje direktor Toplane.

Osim toga što su od podnošenja izveštaja državnog revizora tražili od gradske vlasti da utvrdi ko je odgovoran, u Udruženju su zahtevali da skupština grada suspenduje direktora Toplane Slobodana Maksimovića.

„Protiv Maksimovića je podignuta optužnica. Skupština Grada Niša je obavezna da, u skladu sa pozitivnim zakonskim normama, suspenduje odgovorno lice onda kada se protiv njega podigne optužnica“, kažu u Udruženju predsednika skupština stanara.

Iako su sednici prisustvovali direktori javnih preduzeća, načelnici uprava i čelnici svih ustanova koje se pominju u izveštaju DRI, smena pojedinaca nije bila na dnevnom redu. Na potrebu da se Maksimović razreši dužnosti direktora JKP “Gradska toplana” ukazali su i pojedini odbornici opozicije, uključujući Branislava Jovanovića, lidera NPS-a.

Ipak, gradonačelnik Niša je rekao da će Slobodan Maksimović biti suspendovan ukoliko postoji zakonska obaveza.

„Ako su u pravu da po zakonu treba da bude suspendovan onda će i biti. Taman posla da se ne primeni zakon“, rekao je Zoran Perišić.

Podsećamo da je protiv Maksimovića podignuta optužnica zbog sumnje da je zloupotrbio službeni položaj.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com