Društvo

Lončar u Nišu: Jedinstven informacioni sitem do kraja godine

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavio je danas u Nišu da će sve zdravstvene ustanove u Srbiji do kraja godine biti povezene jedinstvenim informacionim sistemom što će doneti mnogo olakšica pacijentima ali i sprečiti nestašice zdravstvenog materijala.

Lončar je istakao da će sistem “Moj doktor” pomoći pacijentima da lakše dođu do izabranog lekara i do lekara specijaliste, kao i da lakše odrade dijagnostičke procedure.

“Pacijenti putem kol-centra zakazuju pregled kod izabranog lekara opšte prake, a on im dalje zakazuje preglede kod specijaliste. Ukoliko je potrebno, specijalista im zakazuje snimanja ; i prepisuje terapiju”, rekao je on.

Lončar je istakao da najveću dobit za pacijente predstavlja to što neće morati sami da zakazuju preglede kod lekara specijalista, niti će morati da se vraćaju kod izabranog lekara po recepte i upute za snimanja.

“Informacioni sistem će nam omogućiti uvid u to koliko koja zdravstvena ustanova ima pregleda kao i u potrošnju zdravstvenog materijala tako da ćemo moći da predupredimo eventualne nestašice”, kazao je on.

Opširnije na Novi Magazin

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com