DruštvoZdravlje

Ministarstvo se pita i za donacije, za dr Milića odluka besmislena

Ministarstvo zdravlja Republike Srbije uputilo je Univerzitetskom kliničkom centru Niš dopis sa nalogom u kome se navodi da nabavka medicinske opreme, nezavisno od izvora informisanja, uključujući i donacije, vrši isključivo po prethodno pribavljenoj saglanosti Ministarstva zdravlja, napisao je rukovodilac Klinike za kardiohirurgiju, prof. dr Dragan Milić na svom zvaničkom tviter nalogu.

Dr Milić smatra i da je ova odluka besmislena koja podrazumeva da se donacije za zdravstvene ustanove u Srbiji ne mogu obezbeđivati bez prethodne saglasnosti i odobrenja Ministarstva zdravlja.

“Kardiohirurgija u Nišu danas ne bi radila da nije bilo donacije Sjedinjenih Američkih Država. Koju poruku šalje ministarstvo zdravlja? I kome?”, pita dr Milić.

Foto: Twiter nalog prof. dr Dragana Milića

“Imajući u visu navedeno, u obavesti ste da o svakoj potencijalnoj donaciji prethodno obavestite upravu UKC Niš, kako bi se pre realizacije donacije pribavila saglasnost Ministarstva zdravlja Republike Srbije”, navodi se u saopštenju.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

6 Komentara

  1. Neka nadležni iz UKC Niš pošalju spisak pacijenata koji treba da se operišu,a neka Ministarstvo iza saglasnost za operacije pošto oni bolje znaju,a biće i obavešteni o broju pacijenata.Tako je nabolje.

  2. Дакле, људска пакост, злоба и љубомора немају граница. И Радовановић и Перишић, на стубу срама! Памтиће вас нишлије као оличење неспособности, у правом смислу речи! Проф.Милићу и колективу респект и наклон до пода!!!

  3. E ova odluka je dno dna, direktora Perisica i ministarke dr Dane. Unistavate srpsko zdravstvo i sve sto je napredno u Srbiji. Vi ste mrak srpskog zdravstva. Ostacete upamceni kao negativci i potopioci zdravstva Srbije. Stidite se. Profesore Milicu, ljudska gromado, vrhunski strucnjace, organizuj pokret za Nis, da konacno resimo sa ovim kocnicarima. Kamo srece da je jos lekara kao sto je prof. Dr Milic. Kapa dole

  4. Perisicu, dokle ces unistavati nisko zdravstvo? Kako te nije sramota, pakosni covece.

  5. Mislim da je neko jako mnogo zaigrao “igricu”
    Ministarstvo zdravlja treba da se bavi medjuposlovnom saradnjom sa celim svetom i da mlade lekare salje na obuku a donacije ostaviti kao i do sada, mesno nadleznima
    Ministarstvo treba da dobije papir da je odredjena donaciju usla u sistem i da je registrovana i nista vise
    Sve preko toga je besmisleno

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com