Politika

Miletić izabran za člana Radne grupe Ministarstva zdravlja

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je doneo rešenje o obrazovanju posebne Radne grupe za izradu Predloga pravilnika o načinu i organizaciji obavljanja zdravstvene delatnosti hitne medicinske pomoći, gde je član I narodni poslanik i predsednik Ujedinjene seljačke stranke Milija Miletić.

Miletić je ranije bio inicijator sastanka ministra zdravlja Zlatibora Lončara I predstavnika “Pokreta pravo na život-Meri” na kome je dogovoreno formiranje ove radne grupe.

“Uz podršku ministarstva zdravlja I ministra Zlatibora Lončara Radna grupa će naći rešenje kako unaprediti delatnost hitne medicinske pomoći. Hitna pomoć mora biti u svakom trenutku dostupna građanima u Srbiji”, rekao je Milija Miletić, narodni poslanik I član Radne grupe za izradu Predloga pravilnika o načinu I organizaciji obavljanja zdravstvene delatnosti hitne medicinske pomoći.

Tokom skupštinskog izlaganja Miletić je više puta ukazivao na problem sredina koje imaju manje od 25.000 stanovnika.

Služba hitne medicinske pomoći nedostaje opštinama koje imaju manje od 25.000 stanovnika.

“Služba hitne medicinske pomoći nedostaje opštinama koje imaju manje od 25.000 stanovnika. To je veliki problem za stanovnike Radna grupa će takođe pokušati da nađe rešenje I za ovaj problem “, ističe Miletić.

Radna grupa koja ima zadatak da izradi Predlog pravilnika o načinu I organizaciji obavljanja zdravstvene delatnosti hitne medicinske pomoći, ima 11 člana, a predsednik je direktor Zavoda za urgentnu medicinu Beograd dr Goran Čolaković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com