Društvo

Promovisana četvrta generacija “Mladih ambasadora”

U kulturnom centru “Kupina” svečano je predstavljeno 120 niških učenika i studenata koji će kao mladi ambasadori narednih godinu dana radom na projektima afirmisati kulturu, sport i preduzetništvo u gradu. Rad udruženja “Mladi ambasadori” podržava i Grad, a danas je promovisana četvrta generacija aktivista.

Udruženje “Mladi ambasadori” je u protekloj godini imalo više zapaženih projekata, među kojima su “Kreni”, “Kultura saznanja”, Majski turnir u malom fudbalu, serijal tv emisija “Lajk za kulturu” i drugi. Ove godine, uz podršku Grada, udruženje realizuje i projekat “Zajedno za kulturu po želji mladih”.

Očekivanja od nove garniture mladih ambasadora su još i veća. Njih 120, koji su svečano inaugurisani u kulturnom centru “Kupina” su učenici i studenti. Za razliku od prethodnih godina, kada su se opredeljivali po sektorima (kultura, sport i preduzetništvo) u zavisnosti od ličnih afiniteta, ove godine nema takve podele.MA NASLOVNA                              Mlade ambasadorke, Ana Mladenović i Jana Panajotović

Ana Mladenović ima 12 godina i učenica je 7. razreda OŠ “Dositej Obradović”. Odlučila je da se priključi udruženju jer želi da nauči nešto novo, a kultura je oblast koja je najviše interesuje. Jana Panajotović je drugi razred Medicinske škole, na konkurs za mlade ambasodore prijavila se na inicijativu prijatelja koji su bili u prethodnoj generaciji “ekselencija”.

Rekli su mi da je rad u udruženju divno iskustvo i da može da se upozna mnogo ljudi. Moja interesovanja su vezana za kulturu, htela bih da širim kulturu u Nišu, jer mislim da postoji nedovoljno poznavanje kulture. Pozorište, muzika, film, likovna umetnost, to su moje oblasti”, rekla je Niškim Vestima.

120 novih, mladih ambasodora pozdravio je predsednik udruženja Branko Krsmanović, koji je, između ostalog, rekao:

“Vaše ekselencije, mladi ambasadori, čestitam vam na izboru i nadam se da ćete u narednih godinu dana imati priliku da upoznate nove ljude, da kreirate nove događaje I da se pored svega toga dobro zabavite. Ove godine organizaciju prepuštamo vama u ruke, imaćete mogućnost da realizujete svoje sjajne ideje. Ako pokažete dovoljno hrabrosti, entuzijazma i želje onda će ovo biti dobra godina za sve nas”.NASLOVNA AMBASODRI

Misija udruženja “Mladi ambasodori” je rad na razvoju budućih lidera koji će menjati grad, osnaživanje mladih i jačanje njihovih kapaciteta u rešavanju problema. Udruženje radi i na ličnom usavrašavanju svakog pojedinca, što za krajnji cilj ima napredak lokalne zajednice.

Svečanosti u kulturnom centru Kupina prisustvovali su gradski većnici, kao i zamenik gradonačelnika Niša, Miloš Banđur. On je podvukao da će Grad nastaviti finansijsku podršku projektima “Mladih ambasadora” jer su se do sada pokazali kao veoma uspešni.himna

Svečanost inauguracije mladih ambasadora počela je uz himnu “Bože pravde” koju je pevala jedna od mladih ambasadorki Una Dimitrijević.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com