Društvo

Otvoren konkurs. Mladi ambasadori biraju novu generaciju

Konkurs za desetu generaciju mladih ambasadora otvoren do 20. oktobra za mlade iz srednjih škola i fakulteta iz Niša, saopštila je ova organizacija. Poziv je otvoren za one koje zanimaju kreativne industrije, žele da zavire u svet inovacija, vide sebe u preduzetništvu sa društvenim impaktom i veruju u kulturu prilagođenu mladima.

 

“Kroz jednogodišnji program radićemo na usavršavanju njihovih veština kroz edukacije i mentorsku podršku ali i na stvaranju prostora da svoje ideje pretoče u delo.”, saoptštio je tim Mladih ambasadora.

Prijava je dostupna na linku: https://forms.gle/HkYvkEw4fTfsfL1m8 a, za sve dodatne informacije u vezi konkursa, mladi ih mogu kontaktirati putem mejla office@ambasador.rs.

Inicijativa „Mladi ambasadori“ je jedinstven projekat učešća i uključivanja mladih u različite oblasti društva. Tokom 9 godina postojanja, Mladi ambasadori su realizovali 50 projekta i više od 300 edukativnih radionica vezanih za lični i profesionalni razvoj ljudi iz različitih društvenih grupa u zajednici. Glavne aktivnosti su fokusirane na kulturu i kreativne industrije, preduzetništvo, socijalnu ekonomiju, tržišno plasiranje i održivi razvoj lokalne zajednice kroz edukaciju, vršnjačku komunikaciju, razmenu znanja i digitalnu transformaciju. Pokrenuli smo najveću konferenciju kreativnih industrija u ovom delu Srbije – KreNI sa idejom uključivanja mladih u rešavanje društvenih izazova korišćenjem alata kreativnih industrija.

Od aprila 2018. Mladi ambasadori su članovi Diesis mreže – mreže Evropske unije za razvoj socijalnog preduzetništva.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com