Društvo

Deset godina rada Mladih ambasadora Niša

Omladinska organizacija Mladi ambasadori Niša obeležava ove godine deset godina rada na osnaživanju mladih i njihovom uključivanju u lokalnu zajednicu.

Kroz program Mladih ambasadora do sada je prošlo više od 1.000 mladih, navela je za Betu Snežana Andrić, predsednica organizacije.

Foto: Mladi ambasadori Niša

Prema njenim rečima svake godine bira se nova generacija mladih ambasadora, a na konkurs mogu da se prijave srednjoškolci i studenti. Programi i edukacije su, međutim, otvoreni ne samo za srednjoškolce i studente, već za sve mlade kreativce koji imaju do 35 godina.

Prema rečima predsednice Mladih ambasadora proteklih godina u fokusu su bile oblasti kulture, socijalnog preduzetništva i kreativnih industrija.

“Ono što svakako navodimo kao najznačajniji projekat našeg udruženja je ‘Kreni’, konferencija kreativnih industrija, koju smo radili devet godina zaredom. Ona se održava krajem novembra, početkom decembra u Nišu. Na jednom mestu okupljamo međunarodne eksperte iz različitih oblasti kreativnih industrija koji dolaze u Niš i u Srbiju da rade sa mladim kreativcima. Kreativci i međunarodni eksperti razvijaju ideje kojima žele da promene nešto u svom okruženju, da promene nešto u svom gradu i da na praktičan način koriste kreativne industrije”, rekla je Andrić.

Snežana Andrić, Mladi ambasadori Niša

Ona je dodala da su Mladi ambasadori deo Međunarodne mreže za razvoj socijalnog preduzetništva i rade dosta evropskih projekata, naročito onih koji su kroz Erazmus program vezani za osnaživanje mladih.

Sa partnerima iz šest evropskih zemalja trenutno realizuju projekat u okviru kojeg mladi razvijaju igrice koje promovišu eko-socijalno preduzetništvo.

Prošle godine realizovali su projekat “Balkanski omladinski lider” u okviru kojeg su sa mladima iz četiri grada radili na razvoju ideja za menjanje zajednice u kojoj žive.

“Trudimo se da u sve projekte, u sve inicijative uključimo mlade, da oni na praktičan način stiču neke veštine koje njima mogu da pomognu da unaprede svoja znanja, da se usavrše u nekoj oblasti, da budu spremni sutradan kada budu krenuli da rade, da razvijaju svoje karijere”, istakla je Andrić.

Foto: Mladi ambasadori Niša

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com