Društvo

Otvoren poziv za učešće na osmoj po redu KreNI konferenciji kreativnih industrija

Otvoren je poziv za učešće na osmoj po redu KreNI konferenciji kreativnih industrija koju organizuju Mladi ambasadori. Poziv je otvoren do 20. novembra za sve kreativne i inovativne mlade ljude koji studiraju ili imaju neko iskustvo u ICT-u, dizajnu, marketingu, arhitekturi, menadžmentu. Prijave se mogu vršiti pojedinačno ili timski za timove do 5 članova.

“KreNI8 učesnici će raditi sa međunarodnim stručnjacima, sticati nova znanja i iskustva, deliti svoje ideje sa iskusnim mentorima i razvijati rešenja za kreativni razvoj zajednice u kojoj žive. KreNI8 govornici dolaze iz Italije, Švedske, Austrije, Francuske, Portugalije, Izraela, Slovenije i Srbije”, saopštila je ova organizacija mladih.

Svi koji žele da se bliže upoznaju sa temama Slow culture i Metaverse i čuju najbolje svetske prakse u ovim oblastima, mogu da se prijave popunjavanjem formulara na linkovima:
-Za pojedince: https://forms.gle/uq48rtzzuHpXPSje8
-Za timove: https://forms.gle/AdHhjfUFGdLE9gZ49

KreNI konferencija je prvi i najuticajniji festival kreativnosti u jugoistočnoj Srbiji koji okuplja inovativne, kreativne profesionalce i stručnjake iz celog sveta. Cilj konferencije je osnaživanje mladih ljudi i njihovo uključivanje u mapiranje i rešavanje izazova u okruženju. U poslednjih sedam godina je tokom konferencije razvijeno 35 ideja od strane mladih, koje doprinose unapredjenju grada Niša uz korišćenje alata kreativnih industrija i digitalnih tehnologija.

“Tema KreNI8 je “Slow culture vs Metaverse” i probaćemo da dekodiramo ova dva suprostavljena sveta i pomirimo ih kroz kreativne ideje mladih ljudi. Pokušaćemo da odgovorimo na nekoliko pitanja:
-Da li je moguće raditi u metaverse svetu bolje umesto brže, brinuti o kvalitetu umesto kvantiteta?
-Da li je moguće koristiti dostignuća virtuelnog sveta za razvoj slow culture pokreta?
-Kako primeniti dobre prakse iz celog sveta iz oblasti Slow culture i Metaverse?”, napominju Mladi ambasadori.

KreNI8 će se održati uživo od 25. do 28. novembra u hotelu Ambasador u Nišu. Svi detalji o predavačima i programu dostupni su na sajtu www.kreni.org.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com