Hronika

Zbog kršenja policijskog časa tokom vikenda izrečeno 25 novčanih kazni

U toku policijskog časa, koji je trajao 60 sati, Prekršajni sud u Nišu izrekao je 25 novčanih kazni zbog nepoštovanja mere zabrane kretanja.

Sve kazne izrečene su za prekršaje počinjene od subote u podne do ponedeljka. Od početka policijskog časa, u petak od 17 sati, do subote u podne, nije izrečena niti jedna kazna, rekao je za Niške Vesti Mišel Marković, predsednik Prekršajnog suda u Nišu.

“Kazne se kreću od 25 do 80 hiljada dinara. Bilo je i starijih i mlađih građana, ali prosek godina je između 40 i 45”, rekao je Marković.

Oko 80% kažnjenih, dodaje Marković, je iz Niša, dok su ostali iz Aleksinca, Žitorađe, Svrljiga…

Od uvođenja vanrednog stanja, ističe Marković, izrečeno je oko 150 novčanih kazni zbog nepoštovanja mere zabrane kretanja.

U Prekršajnom sudu u Nišu procesi se odvijaju bez neposrednih kontakata sudija i okrivljenih.

“Policija dovede okrivljenog u jednu sobu, dok je sudija u drugoj. Cilj je da se zaštite sudije, ljudi koji rade u sudu ali i sami okrivljeni. Saslušanje se odvija preko skajpa, uz prethodnu saglasnost okrivljenog. Ako prihvati, daje svoju izjavu, donese mu se zapsnik na ruke, pročita šta je rekao, potpiše i ide”, objašnjava ukratko Marković kako izgleda proces.

Ovakvih suđenja, kaže Marković, bilo je oko 60 do sada.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. A da li ste znali da u Australiji salju takve na posebno ostrvo udaljeno 1000 km od gradova,nesto kao goli otok kod nas za vreme jugoslavije,tako bi nama trebalo sada,jer su se mnogi umislili da je demokratija anarhija i da mogu da rade sta hoce,bez posledica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com