Virus Korona

Tiodorović: Ako se ovako nastavi, moraće da se razmišlja o mogućem vanrednom stanju ili policijskom času

Epidemiolog i član Кriznog štaba prof. dr Branislav Tiodorović rekao je u Jutarnjem programu RTS-a da nije došlo do poboljšanja situacije i naglasio, ako se nešto ne promeni, moraće da se razmišlja o uvođenju oštrijih mera i mogućem vanrednom stanju ili policijskom času.

On je kazao da je struka očekivala da će doći do smirivanja situacije, što se nije desio. Postoji stagnacija, ali naglašava da procena nije optimistička.

“Moraćemo da donesemo mere koje će možda biti efikasnije kako bismo ostvarili cilj i ušli u praznike bolji”, istakao je Tiodorović.

On je naglasio da će, ako se ovako nastavi, Кrizni štab morati da razmišlja o oštrijim merama, uvođenju vanrednog stanja i policijskog časa, ali je napomenuo da to može da uradi samo Skuopština Srbije.

“Sve zavisi da li ćemo pokazati odgovornost”, istakao je epidemiolog.

Tiodorović je naveo i to da moraju biti uvedene mere za državljane Srbije koji dolaze iz inostranstva.

“Negativan PCR test, ne stariji od 48 sati, a oni koji ga nemaju, moraće u karantin 10 dana. To je najsigurnije da primenimo što se već primenjuje u Evropi. Biće zelenih lista, na kojima će biti nekih zemalja kao što je Finska, koja je najbolja”, rekao je Tiodorović.

Sednica Kriznog štaba zakazana je za ponedeljak u 15,30.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com