Virus KoronaZdravlje

Medicinski deo Кriznog štaba traži uvođenje vanrednog stanja i policijskog časa

Medicinski deo Кriznog štaba je predložio uvođenje policijskog časa, a odluka će biti doneta narednih dana, rekao je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković nakon sednice Кriznog štaba.

Oni smatraju, da smanjenje rada za sat, dva ili tri u objektima gde je veliki promet, ne donosi ništa u pogledu borbe protiv širenja koronavirusa.

Naveo je da je stav tog dela štaba “jasno i decidno” da bi u ovom trenutku to bilo najcelishodnije rešenje, bez ulaženja u to kakve bi ekonomske posledice “lokdaun” izazvao.

Gojković je istakao da je ostalo da se članovi Štaba sastanu u “sledećih dan, dva” ponovo, da se do tada obave različite konsultacije i da se zatim donese odluka adekvatna i najbolja za sve.

Niko u javnosti, kako je rekao, ne treba da oročava tu odluku i ona će biti doneta narednih dana.

Istakao je i da se na sednici razgovaralo i o mogućem pooštravanju kazni za one koji krše mere.

“Moramo voditi računa o javnom zdravlju, interesu naših građana, i zdravlja, ali se moramo voditi i mišlju kako ćemo kao država nakon godinu dana u svemu ovome da podnesemo ne samo ekonomski, nego i u ostalim aspektima, sociološki, psihološki, mentalno eventualno novi ‘lokdaun’”, rekao je Gojković.

“Ako bude veliki broj zaraženih, nećemo moći da vakcinišemo ljude”.

Najveći problem je, kako je rekao, da se uspešno sprovede vakcinacija u uslovima povećanog broja obolelih.

“Ako budemo imali veliki broj zaraženih, nećemo moći da vakcinišemo ljude”, upozorio je Gojković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Otvarali gondole, otkrivali spomenike, odavali pocast Balasevicu, ustolicavali patrijarha, dozvoljavali da rade kafane, skijalista, splavovi itd. a sad hoce da nas zatvaraju u kuce, e nece moci.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com