Virus KoronaZdravlje

STAV STRUKE: Izlazimo iz faze izolacije, ulazimo u fazu lične odgovornosti

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković apelovao je one koji ne moraju da izlaze tokom vikenda, da to ne rade i zamolio za ličnu odgovornost. Izlazimo iz faze izolacije i ulazimo u fazu lične odogovornosti, kaže on.

 

„To je jednoglasan zaključak Кriznog štaba zdravstvene struke. Mere ostaju iste u subotu i nedelju, kao danas, i molimo po hiljaditi put za ličnu odgovornost, maksimalo izbegavanje kontakata, jer to je ključ u narednom periodu, a ne samo za vikend“, rekao je Gojković.

 

Na javnom mestu neće moći da bude više od dvoje ljudi.

„Odluku smo doneli vodeći računa o epidemiološkim aspektima i o očekivanjima kako će se građani ponašati, to je osnovno“, istakao je Gojković.

 

On je kazao da nije tajna da su u okviru zdravstvenog Кriznog štaba postojala različitih mišljenja u vezi sa prvomajskim praznicima, jer je deo struke bio za maksimalno rigidne mere.

Struka je svesna da ovo jako dugo traje i opredelili su se da za 1. maj bude rigidnih mera, dok u subotu i nedelju važe mere kao radnim danima, s tim što je i dalje neophodno ukazati na značaj mera distanicaranja.

 

U narednom periodu o nastavku školske godine

Gojković je izjavio je danas da će u narednom periodu razmatrati o nastavku školske godine za osnovce i srednjošlokce, kao i za nastavu na fakultetima.

“Još nikakva odluka nije doneta vezana za nastavak školske godine za osnovce i srednjoškolce, a samim tim i za nastavu na fakultetima”, rekao je Gojković.

 

To će se u narednom periodu analizirati i u zavisnosti od epidemiološke situacije procenjivati.

On je to rekao odgovarajući na konstataciju novinara da je ministar prosvete Mladen Šarčević najavio da će se studenti već od sledeće nedelje vracati u studentske domove i pitanje da li se razgovaralo o tome kako će taj povratak izgledati u studentskom centru u Nišu, gde su sada smeštena 164 zaražena.

Naveo je da će jedan od uslova za boravak studenata u studentskim domovima svakako biti da se studentski domovi isprazne od pacijenata koji se trenutno tu nalaze i da se po svim higijenskim merilima i epidemiološkim protivmerama taj prostor osposobi za boravak studenata.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com