Društvo

Zbog kiše odložena besplatna planinarska šetnja u Nišu

Zbog najavljene kiše, besplatna planinarska šetnja u okviru projekta „Otvori plavi krug“, koja je planirana za 11. jun, odlaže se za subotu 25. juna. „Otvori plavi krug“, u saradnji sa Domom zdravlja Niš, EBERS asocijacijom za zdravlje osoba sa dijabetesom i Planinarskim klubom Železničar iz Niša, organizovaće u Nišu čak četiri besplatne planinarske šetnje namenjene osobama sa dijabetesom, gojaznim osobama i onima koje su u riziku od tih bolesti, kao i svima koji žele da razvijaju zdrave životne navike.

Prva šetnja će biti održana u subotu 25. juna. Okupljane učesnika je na parkingu kod stadiona Čair od 08:30. do 09h, odakle se kreće organizovanim prevozom do Kameničkog Visa, gde počinje šetnja do Cerjanske pećine. Osim prevoza, za učesnike je obezbeđeno osveženje i užina.


Projekat „Otvori plavi krug“, posvećen prevenciji dijabetesa i gojaznosti u urbanim sredinama, započet je u Beogradu u novembru 2020. godine. Zbog velikog interesovanja, projekat se proširio i na Čačak, gde su planinarske šetnje organizovane u aprilu i maju ove godine. Od juna projekat stiže i u najveći grad južne Srbije Niš.


“Pod nadzorom medicinskih sestara, a uz vođstvo iskusnih planinara iz jednog od najboljih domaćih klubova, u Nišu i okolini realizovaće se planinarske šetnje kreirane posebno za zajednicu „Otvori plavi krug“. Po prelepim predelima tog dela Srbije osobe sa dijabetesom, gojazni i svi koji žele da razviju zdrave životne navike moći će da prošetaju, edukuju se, razgovaraju sa lekarima Doma zdravlja Niš i dobiju korisne savete u vezi sa zdravljem, ishranom i prevencijom dijabetesa i gojaznosti. Šetačima je omogućeno i merenje nivoa šećera u krvi pre i nakon šetnje.”, najavili su orgnaizatori


Zainteresovani za ove besplatne planinarske šetnje mogu se prijaviti mejlom na
ebersasocijacija@gmail.com, i saznati više informacija o šetnji na Facebook stranici asocijacije.

Projekat ima za cilj da okuplja obolele od dijabetesa, osobe u riziku od oboljevanja, gojazne osobe, ali i sve one koji su zainteresovani za zdrav način života, druženje i edukaciju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com