MagazinZabava

(VIDEO) Najmagičnije mesto na Staroj planini – Vodopadi VURNJE

Blizanci Nikola i Nemanja Jovanović (34) iz Niša, ljubitelji prirode i fotografije, sa prijateljima SКY RIDERS Niš, obišli su jedno od najlepših mesta na Staroj planini – Vurnje.

Vodopadi VURNJE jesu skriveni dragulji Toplog dola na Staroj planini, to znaju samo oni koji su se odvažili da obiđu ovo čarobno mesto.  Avanturisti tvrde ovo je jedno od najlepših sela u Srbiji.
Scene kao iz filmova ”Gospodari prstenova”, mogu jedino svedočiti uporni avanturisti koji prevale put u dužini oko 24 kilometara.
Za obilazak svih vodopada Vurnje, potrebno je oko 10 sati pešačenja iz Toplog dola.
“Možda najlepši su Koritski i Javorov skok a probijanje kroz predele nalik je probijanju kroz džungle, prelazak potoka, penjanje uz stene uz pomoć kanapa. Ljudi u ove delove retko zalaze, ako i dođu to je moraju da savladaju veoma nepristupačan teren i dužinu staze”, rekao je Nemanja Jovanović za Niške Vesti.
@niskevesti.rsNajmagičnije mesto na Staroj planini – Vodopadi VURNJE Video: Nemanja Jovanović

♬ original sound Niške Vesti

Pravo vreme za obilazak je jun mesec kada su obilne padavine, vegetacija u punoj snazi, vodostaj idealan…
“Tada su prizori neverovatni, sam prirodni ambijent predstavlja pravi raj za sve zaljubljenike u netaknutu prirodu”, kazao je Jovanović.
On dodaje da VURNJE spadaju u jedno od najdivnijih mesta na Staroj planini, zbog svojih prelepih vodopada, divljine, nepristupačnog terena, bogatog makro i mikro sveta, tajnovitih predela i uzbuđenja koje nosi.
“Bajkovito-magične scene kada se kroči na ovakvo mesto ostavljaju bez daha. Osećaj zadovoljstva u isto vreme provučen adrenalinom, strepnjom, oprezom i strahom, stvara nerealne slike koje se urezuju u sećanja, a euforija ostaje narednih 10 dana. Sutradan, sav umor se sve zaboravlja…. Sve što ostaje jeste žudnja i dozivanje unutrašnjeg duha da ponovo iskusi to isto mesto iznova i iznova”, kaže Jovanović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com