Ekonomija

Zakupci gradskih lokala duguju gradu 230 miliona dinara

Veće grada Niša usvojilo je danas odluku o olakšicama za zakupce gradskog poslovnog prostora koji duguju gradu ukupno 230 miliona dinara.

Odluka predvidja da zakupcima koji budu odjednom izmirili ceo iznos, bude otpisano 40 odsto duga, onima koji potpišu sporazum o otplati na tri mesečne rate biće otpisano 30 odsto duga, za plaćanje na šest mesečnih rata predvidjen je otpis 20 duga, a za plaćanje na 12 mesečnih rata odobriće se otpis 10 odsto duga.
Odluka predvidja da dužnici mogu da plate dugove za zakup poslovnog prostora na maksimalno 12 mesečnih rata.

Sekretar Sekretarijata za finansije Danijela Spasović kazala je da pojedina potraživanja za zakup poslovnog prostora datiraju još iz 90-tih godina, a neka još i iz ranijih godina.

Danijela Spasojević, sekretar Sekretarijata za finansije

“Grad Niš je preduzeo sve mere predvidjene zakonom kako bi naplatio zakup poslovnog prostora. Dužnici su tuženi i Gradsko javno pravobranilaštvo je svih ovih godina vodilo postupak radi naplate dugova. Odluka o povlasticama se usvaja kao stimulativna”, izjavila je Spasović.

Prema njenim rečima, površina svih lokala koje izdaje grad Niš je 44.000 kvadrata, a poslednjih godina grad godišnje od zakupa naplati 120 miliona dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com