DruštvoEkonomija

Novi rok za sklapanje ugovora o otplati komunalnih dugova na rate

Javno komunalno preduzeće “Objedinjena naplata” u Nišu omogućiće dužnicima da od 1. decembra do 31. marta sklope ugovore o otplati stambeno-komunalnih dugovanja na veći broj mesečnih rata ili isplatu duga u celosti uz otpis kamate, odlučeno je na današnjoj sednici Gradsko veća.

Niški većnici usvojili su zaključak kojim se građanima omogućuje reprogram dugova ili isplata u celosti uz otpis kamate.

Vršilac dužnosti direktora “Objedinjene naplate” Jelena Stojanović; Foto: Niške Vesti, B.Lj.

Vršilac dužnosti direktora “Objedinjene naplate” Jelena Stojanović kazala je da će građani čiji dug ne premašuje 500.000 dinara, moći da ga otplate na najviše 60 mesečnih rata, a oni koji duguju više od 500.000 dinara moći će da za otplatu dobiju najviše 90 mesečnih rata.

“U oba slučaja minimalna rata ne može biti manja od 1.500 dinara”, izjavila je Stojanović.

Prema njenim rečima, korisnicima koji budu u celosti isplatili glavnicu duga sa eventualnim troškovima prinudne naplate biće otpisane kamate.

“Korisnici pomoći Centra za socijalni rad moći će da zaključe ugovore o otplati duga na 120 mesečnih rata, a nakon otplate glavnice, biće im otpisana kamata”, kazala je Stojanović.

Ona je dodala da od ukupnog broja korisnika stambeno-komunalnih usluga dugove ima njih 10 do 15 odsto.

Stojanović je podsetila da je “Objedinjena naplata” i prethodnih godina omogućavala građanima sklapanje ugovora o reprogramu dugova, tako da trenutno takve ugovore ima oko 3.500 korisnika.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Kazite, meni glupom, sta je ovde ,” ekonomija”? Kako moze neko da duguje milion dinara, da je dobrog imovnog stanja i da mu neki, … kaze- ej, bice akcija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com