Svrljig

Svrljig otpisuje kamatu za izmirenje duga za porez i komunalije

Stanovnicima opštine Svrljig i firmama koje imaju zaostale dugove za porez na imovinu, komunalne račune i druge takse biće otpisana kamata na te dugove, pod uslovom da glavnicu duga plate u narednih 60 dana, odlučeno je na poslednjoj sednici svrljiškog parlamenta.

Predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković rekao je da građani i pravna lica duguju po različitim osnovama 65 miliona dinara, bez kamate.

On je kazao da je odluka o otpisu kamate nakon otplate glavnice duga doneta u svrljiškoj skupštini na inicijativu narodnog poslanika i odbornika Milije Miletića.

“Odluka je doneta kako bi se dužnici, kako građani tako i firme podstakle da izmire svoja dugovanja. Različiti reprogrami sa kojima smo do sada pokušavali nisu dali rezultat“, rekao je Marković.

Skupština opština Svrljig usvojila je i odluku koja omogućava da građanima i firmama koji su prošle godine redovno izmirivali poreske i druge obaveze, potraživanja za ovu godinu budu umanjena za 10 odsto.

Opština Svrljig jedna je od opština sa najnižim zaradama u našoj zemlji.

Prema podacima Republičkog zavoda za statatisku prosečna neto januaraska plata Svrljižana iznosila je 68.886 dinara, što je bezmalo 27.000 dinara manje od republičkog proseka.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com