Društvo

Zaposleni na Niškoj televiziji pola godine bez plate, uskoro i bez zdravstvenog

Zaposleni na Niškoj televiziji od decembra prošle godine do danas, nisu primili plate, ukupno zaostalih šest plata. U saopštenju navode da je tekući račun pomenute televizije blokiran, kao i da će do kraja tekućeg meseca ostati bez zdravstvenog osiguranja.

 

„U prethodnih šest meseci više puta smo kontaktirali naše poslodavce sa molbom za pojašnjenje kada će nam plate biti isplaćene, ali konkretan odgovor nismo dobili. Podsećamo, tekući račun NTV je i dalje blokiran jer poslodavac nije izmirio dugovanja prema Gradu za korišćenje prostora u kojem radimo, kao i na ime duga za poreze i doprinose za ostale zarade, PDV i REM“, navodi se u saopštenju.

Oni navode da su sopremni i da žele da nastave da rade svoj posao i da Niška televizija kao dugogodišnji brend Niša nastavi da živi i postoji, ali i da to trenutno ne zavisi od njih.

Sindikati Sloga: Institucije da pomognu radnicima Niške televizije koji nisu primili plate

Udruženi sindikati Srbije Sloga pozvali su danas nadležne institucije da reaguju povodom toga što, kako navode, radnici Niške televizije šest meseci nisu primili platu.

Sindikat je u saopštenju naveo da radnici te televizije nisu primili platu od 3. decembra prošle godine, kao i da je vlast time, još jednom, pokazala kako “toleriše nasilje” nad radnicima u obliku uskraćivanja prava na zarade i zdravstveno osiguranje.

Oni su ocenili da je radnicima Niške televizije potrebna hitna podrška kako bi očuvali svoje dostojanstvo i osnovna radna prava.

“Pravi ekonomski uspeh ne može biti postignut dok radnici u Srbiji trpe zbog neisplaćenih plata, loših uslova rada i nedostatka osnovnih prava”, piše u sopštenju.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. IN MEMORIAM (2007-2010)
    Famozni Zakon o privatizaciji uslovio je i „moranje“ prodaje JIP-a (RTV „Knjaževac“). Tako je decembra 2007. godine knjaževačka RTV „uspešno“ privatizovana (RTV „VG-4“), a već početkom 2009. je izgubila dozvolu za emitovanje TV programa. Uskoro je raskinut i Ugovor o privatizaciji, a zatim je izgubljena i dozvola za emitovanje radio programa. Medij je, konačno „upokojen“ 2010. godine. P.S. Neka se krivci sami prepoznaju…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com