Društvo

Za rehabilitaciju Svetolika Rankovića 22, a za izgradnju biciklističke staze 6 miliona

Nebojša Lović, direktor Direkcije za izgradnju grada kaže da se trenutno radi rehabilitacija ulice Svetolika Rankovića, radovi se izvode i u ulici Zdravke Vučković, a gradi se i biciklistička staza kod parka Svetog Save. U pitanju su ulice koje su zadavale velike probleme građanima u ovom delu grada posebno u vreme jakih  kiša.

“Dobili smo od  JKP “Naisus” potvrdu da je u ovoj ulici sve sa vodovodnom i kanalizacijom instalacijom  u redu, što nam inače i pravi probleme kada se radi o spiranju kolovoza. To je sada u najboljem redu i može da se radi rehabilitacija. Ulica je strma i bude velikih problema kada su veliki pljuskovi. “Naisus” će uraditi samo neke dodatne radove oko šahti i slivnika”, objasnio je Lović.

Ulica Zdravke Vučković rađena sa pozicije izgradnje.

“Rađena je malo duže  zbog potporog zida koji nije bio predviđen i zbog toga smo malo zastali, ali je ulica završena. Doduše u projektu se nalazi nastavak radova u drugom delu ove ulice a kada će radovi biti  nastavljeni tek će biti odlučeno jer ne zavisi samo od Direkcije”, dodao je Lović.

Ulica Svetolika Ranković se radi u prvom delu oko 200 metara. Kako se radi o rehabilitaciji tačni rokovi ne mogu da se predvide, ali Lović naglašava da se radi ubrzano i vodi računa o svakom detalju.

Biciklistička staza koja se radi u dužini od 230 metara  i biće završena  za mesec dana.

Vrednost  radova u ulici Svetolika Rankovića je 22 miliona, a za biciklističku stazu izdvojeno je 6 miliona. Koliko će koštati radovi u ulici Zdravke Vučković precizno će se znati po završetku radova,  kazao je Lović.

Radove u ovim ulicama obišli su i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski zajedno sa gradskim većnikom Nenadom Stankovićem, a u ulici Svetolika Rankovića pridružio joj se i predsednik GO Palilula Bratislav Vučković.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je ovom prilikom najavila nastavak radova u Kovanulčkoj ulici koju je su radili Putevi Srbije. Grad je kod  Puteva Srbije aplicirao i za rekonstrukciju puta od Donje Vrežine do Malčanske petlje i za pravljenje razdelnih ostrva u Knjaževačkoj ulici. Dogovoreno je sa policijom i da bude postavljena  zaštitna ograda koja bi sprečila građane da  pretrčavaju široke ilice, odosno bulevare.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com