Hronika

Više od 10.000 potpisnika peticije traži odgovore o slučaju silovanja u Nišu

Za samo nekoliko sati više od 10.000 ljudi potpisalo je onlajn peticiju kojom se traži od nadležnih da obaveste javnost o slučaju silovanja u Nišu o kojem su izvestili mediji, saopštila je niška inicijativa Kreni-Promeni.

 

“Nakon što se 31. decembra pojavila informacija o grupnom silovanju mlade devojke u centru Niša, javnost neprestano traži odgovore”, naveli su u saopštenju i istakli da to što nema naznaka da se ovaj slučaj adekvatno rešava i to što nema dovoljno informacija, ostavlja prostor za osećaj nesigurnosti i medju gradjanima širi paniku.

“U ime Nišlijka i Nišlija, ali i svih gradjana Srbije, kao i u ime svih žena koje se konstantno osećaju nesigurno onog trenutka kada kroče na ulicu, od tužilaštva i niške policije zahtevamo hitnu reakciju i adekvatno obaveštavanje javnosti o ovom slučaju”, navedeno je u zahtevu peticije Kreni Promeni Niš.

Za svega par sati, preko 10.000 gradjana potpisalo je ovu peticiju i sada, kako kažu, čekaju reakciju tužilaštva.

Prema pisanju medija, dvedasetosmogodišnja devojka iz Leskovca zbrinuta je u niškom Kliničkom centru. Ona je Hitnoj pomoći prijavila da je silovana u ženskom toaletu kafića u centru Niša, a policiji je kazala da su nad njom seksualno nasilje izvršila četiri mladića.

Za sada niko nije uhapšen, a iz policije je rečeno samo da se radi na slučaju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

4 Komentara

  1. Verovatno je neko od njih “tatin sin”,nekog političara ili “biznismena” i radi se na tome da zataškaju slučaj i eventualno plate bar jednom od te četvorice da preuzme sve na sebe.Kako bre da se smradovi odmah ne pohapse,kad verovatno svako zna koji su to degenerici bili a postoje i kamere u kafiću sigurno?!

  2. Ja znam da zivimo u maloj KOlumbiji, korumpiranoj zemlji, ali i da 5 dana nema nikakvih vesti…strasno…

  3. Nista me ne cudi kad se ne vodi racuna kakav se objekat pusta u rad!NIGDE u normalnom svetu nije zajednicki lavabo i ulaz u WC za oba pola!!! Zene u Niskim kaficima nemaju nikakvu privatnost, a cesto oba pola ulaze u suprotan toalet. I kad uz to pomesate alkohol, kasne sate i napaljene budale (a ni cure nam nisu cvecke) eto tragedije. Mora da se radi na obrazovanju i kulturi gradjana svih uzrasta i to pod hitno!!! Ovo je uzas koliko je Nis nevaspitan grad. Cast izuzecima…

  4. Е, драги моји суграђани, поново вас је изманипулисао КрениПромени!!! Оптужба лажна, силовања није било! И шта ћемо сад?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com