Lica Niša

Vidi se razlika: Nišavski kej se ponovo budi

JKP “Mediana” ne prestaje sa uklanjanjem grafita na nišavskom keju. Osim grafita, nestaju i naslage prljavštine sa bedema.

Nakon nabavke specijalne mašine “Mediana” je vredno započela borbu sa grafitima najpre u centralnom gradskom jezgru.

I ta borba se nastavlja i, kako kažu u tom preduzeću, neće stati. Godinama su grafiti smetali građanima, a i turisti nisu imali reči hvale za “umetnine” na keju.

U JKP “Mediana” kažu da se mašinom prelazi 50 metara dnevno jer “se ide detaljno”. Čišćenje ne smeta ni prirodi jer, kako kažu, čisti se uz pomoć kvarcnog peska i vode. U “Mediani” su zadovoljni jer se jasno vidi razlika između peskarene i nepeskarene površine.

“Kej je dobio staru-novu boju. Mimo čišćenja grafita, skinuli smo i dubinsku prljavštinu. Cilj nam je da za ove lepe, sunčane dane i kej dobije novo ruho”, kaže direktor JKP “Mediana” Dragoslav Pavlović.

Dodaje da će, ako sve bude išlo po planu, najverovatnije do početka aprila nišavski kej biti očišćen od grafita i slojeva prljavštine.

Foto: JKP “Mediana”

Ono na što svakako ovo preduzeće ne može da utiče jeste pojava novih “umetnika” sa sprejem u ruci. Sudeći po reakcijama građana na ovu akciju, ne bi trebalo da bude novih grafita makar tamo gde je već očišćeno.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Dobro su se setili. Postaviti policijske patrole da obilaze kej cele noci i da najstrozije kaznjavaju vandale koji saraju svakojake nepismene brljotine!! Zabraniti prodaju boja i lakova u spreju maloletnicima, a odraslima uzimati podatke pri kupovini istih!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com