Društvo

Stigla mašina za skidanje grafita

JKP Mediana nabavilo je novu mašinu za skidanje grafita. Njome će se uklanjati grafiti sa fazada zgrada u Nišu, ali i za pročišćavanje kanalizacionih odvoda. Vrednost ove mašine je 1,7 miliona dinara.

“OD 2016. do danas Grad je vratio više od 250 miliona starog duga, redovno servisiramo sve obaveze i povećali smo izdvajanja za preko 85 miliona godišnje. To je omogućilo velika ulaganja u nove kamione i opremu, a danas je stigla i mašina za skidanje grafita”, rekao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Pomaci će biti napravljeni i kada su dugovanja Gorice prema Mediani u pitanju, kaže direktor ovog javnog preduzeća Dragoslav Pavlović.

“Grad je spreman da refinansira Gorici određenu svotu, kako bi ona mogla deo duga da vrati Mediani. Grad je za 2020. godinu uvećao programe poslovanja tako da JKP Mediana može da računa na invensticionu podršku narednih godina”, rekao je Pavlović.

Nova mašina koju je dobila Mediana ima izvanredne performanse, reči su gradski većnik Bratislava Vučkovića.

“Ona će biti od velike pomoći ljudima koji rade u Medijani za čišćenje neprimerenih grafita. Do sada smo izdvajali ogroman novac za čišćenje takvih grafita, tako da je nabavka nove opreme bila najbolje moguće rešenje”, istakao je Vučković.

Direktor Mediane Dragoslav Pavlović kaže da su povećene i zarade radnika.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com