Društvo

(VIDEO) Svetski a naš! Violinista Nemanja Radulović počasni član Udruženja stvaralaca “Car Konstantin”

Nišlija Nemanja Radulović, koji godinama živi i stvara u Francuskoj, proglašen je za počasnog člana Udruženja stvaralaca Niša "Car Konstantin".

Poznati violinista proglašen je za počasnog člana na Svečanoj sednici ovog niškog Udruženja u Naučno-tehnološkom parku (NTP).

Povelju udruženja u Nemanjino ime primila je direktorka Muzičke škole u Nišu Spomenka Špirić, u kojoj je Nemanja naučio osnove muzike. Na binu se rado popela i Nemanjina tetka što je izazvalo veliki aplauz. Muzičkoj školi je Nemanja donirao honorar od poslednjeg koncerta u rodnom gradu, za opremanje školskog studija. Nemanja Radulović nastupao je u Nišu juna 2019. godine kada je u niškoj Tvrđavi održao besplatan koncert sa orkestrom Double sense.

Svetski violinista, Nišlija Nemanja Radulović na svečanoj akadamiji proglašen je za počasnog člana Udruženja stvaralaca Niša “Car Konstantin”, jer svuda u svetu promoviše svoj grad u najboljem svetlu.

“On je naš četvrti počasni član za 13 godina postojanja udruženja. Pored njega su patrijarh Irinej, episkop Jovan Purić i general Vladimir Lazarević”, kaže Milan Mitković novoizabrani predsednik Skupštine UIdruženja stvaralaca “Car Konstantin”.

Predsednik udruženja Novica Ranđelović posebno ističe to što Nemanja Radulović, često izvodi Nišku Banju a njegovo izvođenje videli su milioni ljudi širom sveta i tako saznali za našu Nišku Banju.

„Nemanja Radulović pronosi slavu grada širom sveta. Dve godine smo odlagali ovaj događaj u nadi da će Nemanja doći i da tada organizujemo sve uživo. Kako je on prezauzet, odlučili smo da na dan rođenja Cara Konstantina organizujemo proglašenje Nemanje Radulovića za četvrtog počasnog člana“, kazao Ranđelović.

Udruženje stvaralaca “Car Konstantin” i u ovoj godini planira izdanja koja promovišu znamenite Nišlije a, kako kažu, nisu odustali od inicijative da nakon Beograda i Niš dobije spomenik Stefanu Nemanji za koji predlažu da bude izgrađen u porti Pantelejske crkve. Ovo udruženje je predložilo i da novi trg na Palilulskoj rampi dobije ime po Palilulcu Čokaliji, gde će takođe na njihovu inicijativu biti postavljen spomenik Živojinu Isakoviću Čokaliji.

Ako ste propustili Svečanu sednici Udruženja stvaralaca u Naučno-tehnološkom parku (NTP) u nastavku možete da pogledate prenos koji je išao uživo na Facebook stranici NTP-a.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com