Društvo

(VIDEO) Gradi se Trg Živojina Isakovića Čokalije na Paliluli

Na ovom prostoru biće postavljene dve klupe, venjak i spomenik poznatom Palilulcu.

Blagonaklono se gleda na predlog Udruženja stvaralaca Niša “Car Konstantin” da se trg koji je trenutno u izgradnji nazove po poznatom Palilulcu Živojinu Isakoviću Čokaliji.

“Mi danas imamo sednicu Upravnog odbora na kojoj pokrećemo Inicijativu da se postavi spomenik Živojinu Isakoviću Čokaliji na Palilili”, potvrdio je za Niške Vesti mr Novica Ranđelović, predsednik Udruženja.

Spomenik Čokaliji; Foto: Niške Vesti

Postoji i maketa kako treba da izgleda spomenik koji će biti postavljen na ovom trgu.

Izgradnja sporije teče nego što je planirano jer je potrebno urediti još neke pravno-imovinske papire, da baš na ovom mestu bude mali trg.

Uveliko traju radovi na uređenju devastiranog prostora oko Palilulske rampe, saopštila je Gradska opština Palilula.

Izvođače radova obišao je predsednik Gradske opštine Palilula Bratislav Vučković sa saradnicima.

„Na ovom prostoru uredićemo jedan mini parkić. Biće to produžetak teferiča, koji se nalazi sa suprotne strane pruge i u neko dogledno vreme očekujemo da ovde bude trg u spomen na poznate Palilulce”, ističe predsednik Vučković.

Kada sve ovo bude završeno, u saradnji sa Gradom, udruženjima građana, Udruženjem stvaralaca Niša, planiramo da ostvarimo ideju o uređenju parka u čast znamenitih Palilulaca, poručuju iz Gradske opštine Palilula.

Živojin Isaković Čokalija je obeležio boemski život Niša i na najbolji mogući način predstavljao grad Niš i svoju Palilulu širom sveta.

Još 2019. godine City Grupa napravila je dokumentarni film “Kude je taj Niš” o ovom znamenitom Palilulcu, a više o filmu možete da saznate na Dokumentarac.rs. Film govori o stvaralaštvu ovog Palilulca, koji je imao divne pesme, a malo je poznato da je jednu od njih komponovao Toma Zdravković u vreme kada su zajedno delili dobro i zlo u Kanadi.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

5 Komentara

  1. Gde ce sada svi oni silni ljudi da parkiraju automobile? Da li je vlast razmisljala o tome?

  2. Zamisli mobilno dopisivanje ovog tipa:”Ajde vidimo se u 20h kod Čokalija.”😁

  3. Samo se vi brukajte.
    Dok vam u A zoni ispred nosa prolaze teretni vozovi a mi Nišlije blejimo u njih ko ovce,i zamišljamo kako živimo u modernom gradu 21 veka.
    Moj rodjeni grad Niš je zbog takvih jeftinih inicijativa sa statusom -PALANKA-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com