Društvo

(VIDEO) Park kod Beogradske kapije dobio osvetljenje

Deo Ulice Đuke Dinić koji se nalazi pored parka ispred Beogradske kapije dobio je kaldrmu, i podseća na Kopitarevu ulicu, popularno Kazandžijsko sokače.

Mesecima unazad traje sređivanje ovog parka i platoa te svakog dana ovaj deo dobija svoje prave obrise.

“Pre tri dana počelo je i osvetljenje da radi i sada je ovde stvarno lepo. Tek sada dolaze do izražaja svi sređeni delovi parka, a ja se radujem jer će ovde biti još lepše kada se sve završi”, rekla je za Niške Vesti Nišlijka koja živi u obližnjim kućama.

Foto: Niške Vesti

Prošle godine v.d. direktora Zavoda za urbanizam Ivan Grmuša rekao je da će ovde biti kutak koji će podsećati na prethodna vremena. Deo ulice Đuke Dinić od Jadranske ulice pa skoro do samog ulaza u pijacu biće deo jedinstvenog parka ispred Beogradske kapije i zgrade niškog Univerziteta, površine jednog hektara.

Trenutno se u parku ispred zgrade Univeriziteta postavljaju kocke i kada ovaj deo bude “popločan” kockama biće to jedinstvena celina sa parkom ispred Beogradske kapije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Niške Vesti (@niskevesti)

U Programu lokalnog ekonomskog razvoja grada navedeno je da su za uređenje platoa i Ulice Đuke Dinić od Ministarstva kulture dobijena sredstva u iznosi od 46,8 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena posredstvom javnog poziva Ministarstva kulture pod nazivom „Gradovi u fokusu 2023. godine“.

Park i plato ispred Beogradske kapije, kada radovi budu završeni, služiće za organizovanje različitih kulturno-zabavnih manifestacija. Popločavanje Ulice Đuke Dinića povereno je firmi „Vodogradnja“ iz Pukovca.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Zamislite kretanje dame na stiklama po neravnoj kocki sa rupama. Ceo plato je urnisan neadekvatnom podlogom i losim izvodjenjem radova. Zalimo za prelepim lokalima Nisprojekta, koji su bili ukras blizu spomenika.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com