Društvo

Za mesec dana Beogradska kapija i novi trg “u punom sjaju“

Beogradska kapija niške Tvrđave i trg ispred nje trebalo bi da zasijaju u „punom sjaju“ u narednih mesec dana, izjavio je na poslednjoj sednici Gradskog veća gradski većnik Nenad Stanković.

“Mobilijar je kompletno postavljen, postavljanje osvetljenja je pri kraju. Sada je bitno uređenje malih i velikih lokala na pijaci za šta je zadužena „Tržnica“. Potrebna je zamena portala na lokalima kako ne bi narušili izgled opšti izgled kompletnog trga“, izjavio je Stanković.

Prema njegovim rečima, rekonstrukcija same Beogradske kapije poverena je „Niš-stanu“.

Kapija je dotrajala i potrebno je da bude obnovljena. Biće zamenjene i šarke na vratima kako ne bi pala. Nadamo se da ćemo za gradsku slavu otvoriti i tu kapiju“, rekao je Stanković.

Grad Niš, rečeno je na sednici Veća, uveliko se priprema za obeležavanje slave Svetog cara Konstantina i carice Jelene, 3. juna.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

6 Komentara

  1. Odvedite ga do kapije da vidi koliko je prljava.. Lepo su rekli da je potreban novac da se to sredi, iskoriste prostorije unutar ulaza. Znaci zameni sarke i otvori a neka prolaze kroz prljavo ljudi turisti neka vide sta urade ova vlast.

  2. Требало је то много стручније и боље уредити. Овако са обиљем кича у близини остаје само да се нађубри растиње у зидинама и зид БГ капије окречи у бело, као целина Зајде Баџе.

  3. Nadam se da će poplocano kockama popraviti, nivelisati i makar zaliti cementom . Tako bi bile stabilne i ne bi ih krali kao na keju. Kod nas je pravilo kada se nešto uradi, prepusti se zubu vrenena i onda je sve jadno. Slabo izvođenje a nema odrzavanje. Kej pored tvrđave je primer nemarnosti.

  4. Plaši me ovo ” u punom sjaju”. Led rasveta, znači plaši me… Nemoj slučajno nekome da je palo na pamet!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com