Društvo

Važne teme na sednici Okružnog štaba za vanredne situacije u Nišu: Bezbednost građana na prvom mestu

Održna sednica Okružnog štaba za vanredne situacije u Nišu, koje se tiču bezbednosti građana Nišavskog okruga.

,,Važne teme na sednici Okružnog štaba za vanredne situacije u Nišu, koje se tiču bezbednosti građana Nišavskog okruga. Posebno nam je važno da lokalne samouprave budu dobro pripremljene za eventualne elementarne nepogode i druge opasnosti koje mogu da ugroze život i zdravlje ljudi, ili nanesu štetu materijalnim dobrima, kao i da sprovode sve preventivne i operativne mere kako bi šanse da se tako nešto dogodi, bile svedene na minimum”, izjavio je na sednici Okružnog štaba za vanredne situacije Nišavskog okruga, komandant tog štaba i načelnik Nišavskog upravnog okruga Petar Babović.

Na sednici Okružnog štaba za vanredne situacije u Nišu usvojen je operativni plan sprovođenja preventivnih mera zaštite od požara na otvorenom prostoru i šumskih požara na području Nišavskog okruga u 2023. godini.

,,Analizirali smo izveštaje o kritičnim tačkama na vodama prvog i drugog reda, aktivnosti koje su lokalne samouprave i grad do sada realizovali, kao i one koje su u planu za naredni period kako bi naš okrug bio maksimalno zaštićen od poplava, istakao je Babović dodavši da je utvrđeno da su sve lokalne samouprave izradile lokalni operativni plan za vode drugog reda na koje ih obavezuje uredba Vlade Srbije i da su sredstva iz njihovih budžeta adekvatna toj nameni.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com